Guvernul a decis să majoreze impozitele pe locuinţe. Pentru prima clădire, alta decât cea de domiciliu, impozitul va fi cu 30% mai mare, la cea de-a doua se va dubla, iar pentru cea de-a treia şi următoarele se va plăti cu 200% mai mult decât pe locuinţa de domiciliu.

Politicienii-imobiliari salută, cu dinţii strânşi, măsura

Deputatul democrat-liberal, Silviu Prigoană, nu crede până n-o vede în Monitorul Oficial: "Chestii d-astea de principiu mai cunosc eu. Acum câţiva ani discutam de majorarea TVA-ului şi nu s-a mai majorat nimic".

Prigoană a oferit, în schimb, un "studiu de caz". Un fel de wishful thinking: "Guvernul îşi asumă responsabilitatea pe nişte măsuri. Guvernul cade, că au mai căzut guverne în România. Asta înseamnă că nu se aplică măsurile. Corect? Păi şi atunci de ce să-mi dau eu cu presupusul pe ceva ce nu se va întâmpla niciodată?... Iar un alt guvern va veni cu un alt plan de măsuri", a mai spus Prigoană pentru Gândul.

Dincolo de această ipoteză, Silviu Prigoană consideră că, în România, impozitele "sunt o glumă". "Eu nu cred că pe un proprietar de zece case îl deranjează că de la a patra plăteşte 200 la sută. Asta nu este o majorare serioasă", mai spune deputatul PD-L. La fel ca şi fiul său, Silviu Prigoană este adeptul "fiscalităţii americane". "În SUA, impozitul este a patra parte din salariu, iar chiria, a treia parte. Iar americanul trebuie să se hotărască dacă vrea să fie proprietar sau chiriaş, în aceste condiţii".

 





28 May 2010