Guvernul a schimbat astăzi normele metodologice de aplicare a ordonanţei programului prin care statul garantează credite şi a extins categoriile de locuinţe.

"Se poate achiziţiona o locuinţă finalizată şi înscrisă în cartea funciară, o locuinţă ce urmează să se construiască, o locuinţă la roşu.

Completarea adusă astăzi este că prin acest program se poate achiziţiona şi o locuinţă neterminată sau una care este doar în stadiul de proiect şi care urmează să fie construită", a declarat premierul Emil Boc, la finalul şedinţei de guvern de astăzi, miercuri 17 iunie.

Nu este însă clar dacă beneficiarii de credite îşi pot construi şi locuinţe în regie proprie, cu finanţare prin programul Prima Casă.

Până acum, acest lucru nu era posibil pe credit, la nici una din bănci, decât în condiţiile în care se angaja o firmă de construcţii pentru executarea lucrărilor sau un diriginte de şantier, care să urmărească lucrările şi să raporteze periodic băncii stadiul acestora.

De mâine, 18 iunie, băncile au la dispoziţie şapte zile pentru a-şi depune ofertele de credite, prin precizarea clară a dobânzilor, a mai spus Boc.

17 June 2009