Potrivit Ministerului Transporturilor până la finalul lunii se va semna contractul pentru construcţia Autostrăzii Comarnic - Braşov. Până în 2015 pe cei 55 de kilometri de autostradă s-ar putea circula.

sursa:www.1235.ro"Sper ca până la finele lunii ianuarie să semnăm contractul, ceea ce înseamnă că anul acesta va fi făcută organizarea de şantier în paralel cu proiectarea", descrie situaţia directorul de la Infrastructură din Ministerul Transporturilor, Adrian Ionescu.

Să nu vă aşteptaţi ca în 2010 să vedeţi utilajele la treabă, "lucrările propriu-zise vor începe în 2011, iar termenul de execuţie este de 4 ani", mai spune Ionescu.

Aşadar, dacă totul merge bine, situaţie greu de imaginat pentru România, cu ocazia campaniei electorale prezidenţiale de la finalul lui 2014 am putea asista la o nouă inaugurare a celor 55 de kilometri de autostradă care vor lega Comarnicul de Braşov. E inutil de pomenit cât de necesară e şoseaua.

O simt pe nervii lor zecile de mii de şoferi care stau blocaţi în trafic când se întorc sau merg în vacanţă pe Valea Prahovei. Va rezolva autostrada problema aglomeraţiei? Aflaţi, mai jos, părerea oficialilor .

 

Aici, Gândul vă prezintă Top 10 al lucrărilor de infrastructură care nu se vor termina, deşi erau promise, în anul acesta.

Sursa

4 January 2010