Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Guvernul vrea să mai amâne legea privind proprietăţile naţionalizate

Publicat: | Sursa: Bursa | Numar afişări: 1421

Catalogat drept ruşinos şi discriminatoriu de unii jurişti şi confruntat cu oprobriul public, proiectul privind proprietăţile naţionalizate de regimul comunist ar putea să mai aştepte ceva vreme până să devină lege.

sursa: bursa.roGuvernul discută cu CEDO o amânare cu minimum şase luni a termenului în care trebuie să modifice, care expiră în luna iulie a aces-tui an, interval în care să analizeze toate soluţiile posibile de rezolvare a problemei, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

Transmiterea către Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a unei astfel de solicitări de derogare de la termen a fost avansată în şedinţa de săptămâna trecută a Guvernului, miniştrii Jus-tiţiei şi Afacerilor Externe fiind responsabili pentru analizarea acestei probleme, au arătat sursele.

Termenul impus de CEDO în care România trebuie să modifice legea proprietăţilor naţionalizate expiră la 12 iulie.

Printr-o astfel de amânare de cel puţin şase luni va fi depăşită întreaga perioadă electorală, cu alegeri locale şi parlamentare, iar decizia ar reveni viitorului Cabinet.

Guvernul a anunţat, în urmă cu două săptămâni, că vrea să limiteze la 15% din valoarea reală a bunului în cazul despăgubirilor care vor fi plătite de stat foştilor proprietari pentru proprietăţile naţionalizate şi să elimine posibilitatea restituirii în natură. De asemenea, plata se va face eşalonat pe o perioadă între 10-12 ani, termenul de depunere a dosarului fiind unul de decădere şi stabilit la maximum 90 zile.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat, într-o emisiune televizată, că plafonarea despăgubirilor este singura soluţie de a evita plata a cel puţin 70 miliarde lei pentru dosarele aflate la CEDO, care vor antrena însă, pe seama precedentului creat, 91% din 170.000 dosare pendinte de rezolvare pe aceeaşi temă.

Asociaţiile foştilor proprietari au avut trei întâlniri, săptămâna trecută, cu autorităţile, solicitând retragerea proiectului de lege.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video