Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Herăstrău, locul în care se plătesc averi pentru cocioabe de lux

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 7572

Blocurile din zona Herăstrău sunt multe, înghesuite şi, în marea majoritate, prost construite. Infrastructura este corespunzătoare mai degrabă pentru un cătun uitat de lume decât pentru un cartier de lux dintr-o capitală europeană. Şi totuşi, Cât de scump este acum să fii proprietar în Bucureşti? Află totul într-o radiografie completă a celor şase sectoare ale Capitalei Sectorul 1 ţine capul listei atunci când vine vorba de preţurile proprietăţilor din Bucureşti. Acolo s-au marcat vârfuri fabuloase ... clienţii încă plătesc sute de mii de euro pentru un apartament acolo, în deplină cunoştinţă de cauză.

sursa: pmb.roCartierul Herăstrău este format din vechea comună cu acelaşi nume şi este situat chiar lângă parcul Herăstrău. Abia în anii 1930 s-a pus problema ridicării unui cartier în zonă, mai ales că exista deja Arcul de Triumf. Încă un val de dezvoltare puternică s-a resimțit după anii 2000, când constructori din toate categoriile au simţit potenţialul zonei şi au investit puteric în ea. Asta s-a tradus însă în cantitate, nu și calitate.

„Blocurile nu sunt bine construite, curge apă, sunt infiltraţii, exact aceleaşi probleme de care te poţi lovi la orice fel de bloc. La unele, costul de întreţinere comună este foarte mare. Dar aici nu este vorba dacă merită sau nu. Dacă vrei să te muţi în Herăstrău, faci un compromis. Clienţii ştiu ce aleg. Noi le prezentăm şi dezvoltatorii care construiesc bine, dar aceştia sunt undeva la 20% din total.", arată Răzvan Drăgoi, broker asociat Coldwell.

Există şi probleme care nu se văd. Probleme pe care agenţii le pot bănui, dar nu le pot afla cu certitudine decât în urma unei expertize. Şi pentru acestea, clienţii îşi asumă riscul.

„Problemele de structură, ale instalaţiilor, intră la vicii ascunse. Nu le pot vedea clienţii, nu le vedem nici noi, dar nu îţi pot spune ceva despre care nu ştiu că există.", completează Florin Lungu, consultant Gavriliu Imobiliare.

Clienţii plătesc cash până la 3.000 euro/mp

Chiar şi în aceste condiţii, zona este intens căutată iar clienţii sunt dispuşi să ofere un preţ mediu de 1.500 euro/mp. Cele mai tranzacţionate sunt apartamentele cu trei camere, cu o suprafaţă minimă de 90-100 mp. Unele blocuri, cele mai vechi, construite mai bine, dar situate mai departe de parc, pot fi chiar mai scumpe de atât.

„Sunt foarte puţine blocuri care oferă cele mai bune condiţii, problema este că în Herăstrău s-a construit mult fără PUZ, ceea ce înseamnă că nu prea sunt străzi, blocurile dau unul în altul, asta este problema cea mai mare, distanţa dintre imobile. Apoi străzile întortochează, căile de acces... Dar contrabalansează zona în sine, căci în blocurile de pe Şoseaua Nordului încă se mai cer 2.500-3.000 euro/mp şi chiar se mai şi plătesc. Dar strict pe Şoseaua Nordului. Restul, în planul doi se ajunge chiar la 1.200 euro cu TVA inclus.", arată Răzvan Drăgoi.

În Pantelimon, apartamentele se vând şi de la o zi la alta Prima Casă 4 a adus în cartierul Pantelimon o realitate care îi bulversează atât pe clienţi, cât şi pe agenţii imobiliari: ... Cele mai multe tranzacţii se fac cu cash în acest moment. Există totuşi şi câţiva clienţi care simt oportunitatea apărută prin scăderea preţurilor şi contractează credite pentru a cumpăra o locuinţă la care anii trecuţi puteau doar să viseze.

„Persoanele care în 2007 nu puteau cumpăra nimic cu 200.000-300.000 euro, acum pot cumpăra chiar un apartament bun în Herăstrău. Clientul tipic este manager de companie sau cineva care lucrează într-o companie mare, cu un venit de peste 5.000 euro/lună, pentru a-şi putea permite un credite. Foarte puţini dintre clienţii noştri îşi fac credit în această perioadă, cei mai mulţi au cash. Iar acum mulţi se îndreaptă către zona Nordului, căci preţul a devenit bun pentru investiţii. Mă refer la persoanele care mai deţin o locuinţă şi doresc să îşi achiziţioneze încă una. Pentru investiţie, copii, diferite motive.", continuă reprezentantul Coldwell Banker.

Chiriile au scăzut cel mai mult, cu până la 50%

Cei care nu vor sau nu îşi permit să cumpere, aleg chiriile. Zona este cunoscută pentru chiriaşii elitişti, care aveau domiciliul asigurat de companie. Oricum, indiferent dacă este vorba despre proprietari sau chiriaşi, locuitorii sunt unii de elită.

„Pentru închirieri în general avem expaţi, angajaţi ai ambasadelor sau de multe ori sunt români proprietari de afaceri sau angajaţi în funcţie de conducere în firme reputate. Este o zonă selectă, e aproape de zone comerciale şi de aeroport, datorită preţurilor nu intră orice fel de oameni în zonă, deci nu se găsesc oameni de calitate îndoielnică, e o zonă curată, verde.", spune Florin Lungu, consultant Gavriliu Imobiliare.

Chiriile au scăzut mai mult decât preţurile de vânzare, ca şi proporţie. Apartamentele cu cinci camere se găsesc acum la închiriat şi la preţuri de 1.000 euro. În vremurile de înainte de criză, aceeaşi locuinţă s-ar fi închiriat la cel puţin 2.000 euro.

„Apartamentele cu două camere se pot închiria de la 600-700 euro/lună până la 1.000-1.100 euro, depinde de suprafaţă, mobilă, condiţiile pe care le oferă ansamblul, unele au piscină, sunt foarte multe coordonate. Trei camere avem de închiriat la 2.500 euro, chiar pe Şoseaua Nordului.", spune oficialul Coldwell Banker.

Printre vecinătăţile elitiste se numără Clubul Diplomaţilor, Ministerul Culturii, World Trade Center sau Casa ONU. Mai multe restaurante renumite sunt în zonă, precum şi mai multe clinici medicale, grădiniţe şi şcoli private. Transportul în comun se face în special cu autobuzul, dar asta nu este o problemă pentru cartierele de lux, unde cei mai mulţi proprietari au maşini personale.

CITEȘTE ȘI Cartierul Unirea – construit pentru elita comunistă, folosit de elita modernă Sub pretextul cutremurului din '77, regimul politic comunist a început reorganizarea centrului Capitalei. S-au dărâmat cartiere, spitale, ... Cartierul Unirea - construit pentru elita comunistă, folosit de elita modernă


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video