Hercesa, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari spanioli din Romania, a dezvelit astazi fatada noii cladiri Cismigiu, una din cele mai importante monumente ale Bucurestiului de la inceputul secolului XX.

24027-hercesa-a-dezvelit-fatada-noii-cladiri-cismigiu.jpgDezvelirea imobilului care a adapostit faimosul Hotel Cismigiu si beraria Gambrinus marcheaza 100 de ani de la inaugurarea initiala din 1912. Prumul chirias al cladirii monument este Institutul Cervantes, care preluat deja o parte din parter, intreg mezaninul si parte din etajul 1.

Spatiile ramase disponibile la acest moment sunt doua spatii comerciale (200 si respectiv 270 mp utili) la parter si aproximativ 600 mp de open space pentru birouri la etajul 1.

Pentru aceste spatii comerciale, Hercesa este in discutii avansate cu companii interesate sa readuca la viata faimoasa berarie Gambrinus, exact in spatiul in care isi astepta clientii odinioara, dar si cu un cunoscut brand de cafenele dornic sa deschida o noua locatie in cladirea Cismigiu.

Discutii sunt si pentru a deschide o sucursala de banca, o farmacie sau chiar o librarie, un spatiu dedicat cartii care ar putea completa unitatea proiectului si sinergia pe care Hercesa doreste sa o creeze impreuna cu Institutul Cervantes.

„Suntem in discutii avansate cu mai multi retaileri de renume care isi doresc sa deschida noi locatii in cladirea Cismigiu, dar se vor alege acele destinatii care vor aduce un plus de valoare cladirii”, afirma reprezentantii Hercesa.

Lucrarile de constructie la cladirea Cismigiu au inceput in urma cu trei ani, in septembrie 2009 si ajung la o valoare totala de aproximativ 15 milioane euro. Suprafata totala construita este de 9.790 mp, fiind un proiect mixt ce cuprinde spatii comerciale la parterul cladirii, spatii pentru birouri la mezanin si etajul 1 si un hotel de 4 stele superior cu 60 de apartamente la etajele 2, 3, 4 si 5.

“Suntem mandri ca am ajuns in sfarsit la finalul lucrarilor, care nu au fost deloc usoare. A trebuit sa solutionam multe probleme de ordin tehnic, avand in vedere ca nu este vorba de consolidarea unei cladiri, ci de o constructie complet noua care pastreaza aceeasi fatada istorica. Fiind o constructie noua, aceasta beneficiaza de cele mai noi tehnologii in domeniul construciilor si instalatiilor si respecta toate prevederile normativelor in vigoare. In plus , cladirea dispune si de o parcare subterana cu 36 de locuri, lucru care nu s-ar fi putut obtine in cazul unei consolidari. Cladirea Cismigiu este bijuteria companiei Hercesa in Romania; este un proiect foarte drag noua, nu doar pentru ca este prima noastra achizitie in Romania ci si datorita valorii ei arhitecturale in peisajul bucurestean”, a declarat directorul general al Hercesa Internacional in Romania si Bulgaria, Mauricio Mesa Gomez.

Hercesa si-a inceput activitatea in Romania in anul 2004, odata cu achizitionarea cladirii Cismigiu. In prezent, dezvoltatorul imobiliar a finalizat si a dat in folosinta 420 de apartamente in proiectul Vivenda Residencias (in zona bulevardului Basarabia) si planuieste constructia a inca aproximativ 5.100 de locuinte in Bucuresti in cele 3 proiecte situate in diferite puncte ale capitalei: Vivenda Residencias (in zona bulevardului Basarabia), ansamblul Ghencea (zona Prelungirea Ghencea) si Estellas Residencias (in zona Soseaua Orhideelor).

 

Sursa

27 March 2012