Lanţul hotelier Hilton vrea să transforma fosta vilă de protocol a lui Nicolae Ceauşescu în hotel cu şase etaje. Fosta reşedinţă a dictatorului Nicolae Ceauşescu din Timişoara, cunoscută sub numele de "Vila Internaţional", ar putea intra în curând în patrimoniul celebrului lanţ hotelier.

160 de camere

Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, care deţine vila în parteneriat cu Tender SA, ne-a declarat că a primit o ofertă din partea Hilton privind amenajarea unui hotel de cinci stele în fosta vilă de protocol. "Propunerea urmează să fie discutată în şedinţa de plen din data de 28 iunie", afirmă Constantin Ostaficiuc.

Potrivit documentelor depuse la CJ Timiş, vila ar urma să aibă şase etaje şi 160 de camere de lux, iar lucrările de amenajare ar putea fi finalizate în decurs de trei ani.

Construită în 1968

În 1968, Regia Protocolului de Stat a ridicat pe bulevardul C.D. Loga o vilă de protocol unde familia lui Nicolae Ceauşescu să se poată relaxa în timpul vizitelor la Timişoara. Apartamentul prezidenţial a fost dotat cu duş şi uscătoare electrice de mâini (o raritate la vremea aceea), iar mobilierul din lemn masiv placat cu cireş, comandat la fabricile de profil din Timişoara şi din Arad, reproducea stilul din perioada Renaşterii spaniole.

 


Sursa

16 June 2010