Hornbach își mărește rețeaua de magazine de la noi din țară, inaugurând cea de-a șasea unitate, la Sibiu. Retailerul de materiale de construcții și grădinărit a investit aproximativ 12 milioane de euro în noul magazin, amplasat în locul unei foste locații OBI, achiziționată în urmă cu un an.

38478-magazin_-_hb_-_sibiu.jpgHornbach România a inaugurat cel de-al șaselea magazin al rețelei, la Sibiu. Amplasat pe Calea Șurii Mari, în locul fostului OBI, noua unitate Hornbach a atras o investiție de 12 milioane euro. Maagazinul va fi deschis pentru clienți începând din data de 14 octombrie 2015 și va avea același program ca și celelalte unități din rețea (de luni până sâmbătă, de la 08.00 la 21:00, și duminică, de la 08.00 la 19.00).

„Investiția totală în noul nostru magazin a fost de aproximativ 12 milioane de euro, iar de la cumpărare, până în acest moment, locația a fost renovată, remodelată și extinsă, pentru a ajunge la standardele cu care Hornbach și-a obișnuit clienții”, subliniază Mugurel–Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

  • Magazinul din Sibiu are o suprafață totală de 12.000 de metri pătrați, fiind amplasat pe un teren de circa 33.200 mp
  • Pe o suprafață de 7.600 mp este situată zona de materiale de construcții și amenajări, în timp ce pe o suprafață de 2.700 mp se regăsește o zonă dedicată produselor de grădină și ZOO.
  • Noua locație dispune de o zonă specială de ridicare a materialelor de construcții, amplasată separat de magazin. Aceasta are o suprafață de 1.700 mp și va pune la dispoziția clienților materiale de construcții grele și voluminoase

„La fel ca și celelalte magazine Hornbach, și locația din Sibiu este partenerul ideal pentru proiecte Do-It-Yourself. Astfel, în noul magazin, sibienii vor putea găsi peste 30.000 de articole mereu pe stoc, alături de altele disponibile la comandă”, precizează reprezentantul retailerului de materiale de construcții și grădinărit.

Dincolo de produse, clienții magazinului vor avea acces și la o multitudine de servicii, printre care se numără cel de montaj, debitare lemn, comenzi speciale, transport cu șofer sau cu remorcă gratuită, consiliere, confecționare, finanțare sau mixare vopseluri. La acestea se adaugă și serviciul de rezervare de acasă și ridicare din magazin.

Sibiu, al treilea oraș în care Hornbach s-a extins, în afara Capitalei

Sibiul este cea de-a treia locație din afara Capitalei în care Hornbach a decis să se extindă, după Brașov și Timișoara. În acest fel, compania își consolidează prezența pe piața din Transilvania și mizează pe realizarea unei cifre de afaceri corespunzătoare cu investițiile efectuate. Deschiderea noului magazin din Sibiu confirmă, încă o dată, că România este o piață importantă pentru Grupul Hornbach, alături de celelalte opt pe care activează în acest moment.

„Noi ne considerăm aici ca fiind o companie românească. În toate țările în care suntem activi plătim impozite, angajăm aproape numai personal local și achiziționăm mărfurile de la furnizorii naționali corespunzători, mărfuri pe care le distribuim și în celelalte țări în care avem magazine”, conchide Wolfger Ketzler, Membru al Consiliului de Administrație Hornbach Baumarkt AG.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

14 October 2015