Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Hotel din centrul Capitalei transformat în clădire de birouri (FOTO)

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2573

Bucureşti este un oraş al afacerilor, nu al turismului: profitul adus de o clădire de birouri este simţitor mai mare decât cel generat de un hotel central. Ultima reconversie de pe piaţa spaţiilor de birouri este cea a unui hotel din zona Dorobanţi. Dezvoltatorii sunt extrem de optimişti cu privire la activitatea din piaţa imobiliară, aşteptându-se să recupereze investiţia până la începutul lui 2016.

Hotel din centrul Capitalei transformat în clădire de birouri (FOTO)O Piaţa de birouri, catalizatorul sectorului imobiliar din Capitală Anul 2014 a început cu dovezi ale faptului că România s-a întors ca o zonă importantă pe harta marilor investitori, se subliniază ... clădire de birouri aduce profituri mai mari decât un hotel amplasat în centrul Bucureştiului, potrivit calculelor Soravia Group. Astfel, austriecii anunţă finalizarea procesului de reconversie a hotelului Starlight Suites în spaţii de birouri. În urma unei investiţii de 1,5 milioane euro, cele 70 camere de hotel din cadrul Metropolis Center au fost transformate în 5.500 metri pătraţi de spaţii de birouri. Potrivit estimărilor, această sumă va fi recuperată în circa doi ani.

„În prezent, piaţa hotelieră din Capitală se confruntă cu o ofertă excedentară de locuri de cazare. Hotelul din cadrul Metropolis Center era manageriat excelent, exista profit, însă făcând un calcul la sfârşit de an, am ajuns la concluzia că potenţialul pieţei de birouri este mult mai mare”, explică Lorenz Tragatschnig, Managing Director Soravia România.

  • Metropolis Center dispune acum de o suprafaţă închiriabilă de 19.000 mp: spaţii de birouri de clasă A (11.000 mp), noile spaţii de birouri de clasă B+ (5.500 mp), zona de retail şi restaurante.
  • Din noile spaţii de birouri, 35% au fost deja contractate, iar pentru 25% încă se poartă negocieri

„Noile spaţii de birouri sunt un mix între clasa B+ ca specificaţii tehnice şi clasa A ca amplasare. Practic, ne putem adresa acum unei categorii de clienţi pe care nu o puteam deservi în trecut, acei clienţi care îşi doresc o prezenţă în centrul Bucureştiului, dar care nu pot plăti o chirie prime. Astfel, prin proiectul Metropolis Bravo le oferim o chirie atractivă, cu 25% mai mică faţă de preţul zonei, într-o clădire istorică, reper arhitectural”,  adaugă reprezentantul Soravia România.

Intrat pe piaţa locală în urmă cu 15 ani, grupul austriac Soravia a plănuieşte să investească aici circa 80 milioane euro în viitorul apropiat. Reprezentanţii companiei au declarat că sunt extrem de mulţumiţi de mediul de afaceri din Bucureşti şi de sprijinul autorităţilor, subliniind că piaţa imobiliară îşi revine şi că marile companii internaţionale prind din nou încredere să investească aici. Cu toate acestea, una dintre cele mai presante probleme actuale rămâne disponibilitatea instituţiilor bancare de a finanţa proiectele. 

CITEȘTE ȘI:  Vestul Capitalei, singura zonă în care s-au scumpit chiriile office Cele mai scumpe spaţii de birouri rămân cele din partea central-nordică a Capitalei, însă clădirile din vestul oraşului recuperează ... Vestul Capitalei, singura zonă în care s-au scumpit chiriile office 

 

 

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video