DTZ Echinox, King Sturge şi Real Estate Advisory Group au prezentat oferte de evaluare în vederea vânzării pentru hotelul Caraiman II din Mamaia şi a unui imobil din Voluntari. Acestea au aparţinut grupului Awdi, acelaşi grup care a deţinut zeci de firme în România printre care şi fosta Rodipet.

20380-caraiman.jpgÎn patrimoniul firmei falimentare SC Yourhotels SRL, care a aparţinut grupului Awdi, au fost identificate două clădiri. Este vorba despre hotelul Caraiman II din staţiunea Mamaia, cu o suprafaţă construită de 4.025 mp şi un imobil cu destinaţia de locuinţe din Voluntari, cu o suprafaţă totală construită de 2.125 mp.

Imobilele sunt grevate de sarcini în favoarea Marfin Bank România.


Concurs de oferte

Pentru evaluarea proprietăţilor mai sus, au fost selectate trei oferte de evaluare. DTZ Echinox, care cere 1.000 de euro pentru evaluarea hotelului Caraiman II şi 400 de euro pentru imobilul din Voluntari. Termenul propus de livrare a lucrării de evaluare este de şapte zile lucrătoare.

King Sturge SRL cere 1.500 de euro pentru evaluarea hotelului Caraiman II şi 500 de euro pentru imobilul din Voluntari. Termenul propus de livrare a lucrării este de 10 zile lucrătoare.

A treia firmă care a fost selectată pentru oferta de evaluare a fost Real Estate Advisory Group SRL, care cere 350 de euro pentru hotelul Caraiman II şi 120 de euro pentru imobilul din Voluntari. Termenul propus de livrare a lucrării este de şase zile lucrătoare.

Cele trei firme aşteaptă rezultatul selectării evaluatorului care ar putea fi decis în 17 august, în cadrul Adunării Creditorilor firmei în insolvenţă.

Yourhotels

Firma Yourhotels este fosta Awdi Junior Group, numele fiind schimbat în primăvara anului trecut. Tot atunci, a avut loc o cesiune de acţiuni deţinute de Mehdi Awdi, cesiune făcută către firmele Mobil Affiche şi Locato Development. Cu acea ocazie, Mehdi Awdi a fost revocat din funcţia de administrator şi descărcat de gestiune.

Vânzări cu probleme

Lichidatorul judiciar al Yourhotels, desemnat încă din aprilie 2010, precizează într-un raport că ar putea fi nevoie de angajarea unor servicii de asistenţă judiciară în cazul valorificării activelor Yourhotels. Asta pentru că e posibil să fii rămas prea puţine active în patrimoniul firmei. „Potrivit informaţiilor furnizate de către direcţiile de impozite şi taxe locale, în perioada premergătoare deschiderii procedurii, debitoarea a înstrăinat o serie de active (terenuri, hotel staţiunea Mamaia, cesiuni drepturi litigioase) pentru care se impun a fi formulate acţiuni în anulare", se indică într-un raport al lichidatorului.

Firma are datorii neplătite către mai mulţi creditori, printre care figurează Marfin Bank, salariaţi, primării şi alte societăţi. Cea mai mare creanţă de recuperat, de peste 13 milioane de lei, o au cei de la Marfin Bank.


Sursa

17 August 2011