Vă căutaţi de muncă în străinătate sau vreţi să plecaţi în vacanţă într-o ţară europeană? Înainte de "decolare", interesaţi-vă cât costă închirierea unei locuinţe acolo unde vreţi să ajungeţi! Libertatea vă prezintă, astăzi, chiriile din mai multe capitale europene.

20266-6-chirii_c355b4b93a.jpgPotrivit www.numbeo.com, Bucureştiul este cel mai ieftin: chiria pentru o garsonieră situată într-o zonă periferică este, în medie, de 202 € pe lună. Poate părea foarte puţin, dar dacă raportăm la un salariu minim de 141 €, cât era anul trecut în România, observăm că dintr-o leafă nu se poate rezolva problema cu locuinţa. În Londra, cea mai scumpă capitală europeană, chiria pentru o garsonieră situată într-un cartier limitrof e de 1.098 €pe lună, în condiţiile în care salariul minim este de 1.076 € pe lună.

Uite în ce judeţe au crescut cel mai mult lefurile!

Deşi an de revenire după recesiune, 2011 s-a resimţit diferit în buzunarele românilor. Patronii fie au considerat că e momentul potrivit pentru premii sau bonificaţii, fie pentru tăieri drastice de venituri care să acopere cheltuielile firmelor pe timpul crizei.

De exemplu, sibienilor, argeşenilor sau bucureştenilor le-au crescut lefurile cu peste 9 procente, în timp ce în Tulcea, Buzău sau Giurgiu, salariile au scăzut cu până la 6%. Specialiştii explică diferenţele pe regiuni ale ţării prin existenţa unor companii mari în judeţele fruntaşe.

64% din locuinţe, asigurate

Peste două treimi, adică 64% din casele din Capitală aveau la finalul lunii iunie o asigurare obligatorie sau facultativă, ceea ce înseamnă că amenzile i-au pus pe jar pe proprietari. Pe următoarele locuri s-au situat judeţele Constanţa şi Timiş, cu 53,1%, respectiv 51,4% din locuinţe asigurate, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.


Sursa

9 August 2011