Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Ikea se extinde: va construi hoteluri si camine studentesti

Publicat: | Sursa: income magazine | Numar afişări: 1344

Gigantul suedez al mobilei IKEA intenţionează să îşi extindă afacerile în domeniul hotelier, în câţiva ani urmând a construi un lanţ de circa 100 de hoteluri cu tarife accesibile în diverse state europene, informeaza, in numarul sau de astazi, publicaţia Der Spiegel.

sursa: incomemagazine.ro'În câteva săptămâni vom anunţa locaţia primului nostru hotel cu tarif redus în Germania şi suntem în negocieri cu operatorii hotelieri pentru a implementa rapid acest concept', a declarat Harald Müller, manager al Inter Ikea, subsidiara pentru proiecte imobiliare a retailerului de mobilă.

Primul hotel ar urma să fie inaugurat în 2013, iar în următorii ani se vor deschide alte cel puţin 100 de astfel de hoteluri pe piaţa europeană. Numele lanţului hotelier 'nu va avea legătură cu Ikea', a mai precizat Müller. Pentru ridicarea acestor spatii de cazare, Ikea caută terenuri fără construcţii sau cu clădiri demolabile, cu o suprafaţă de peste 2.500 mp, în zone centrale; în marile oraşe ale Germaniei sunt avute în vedere zonele libere din apropierea gărilor.

Proiectele imobiliare ale Ikea includ şi dezvoltarea de cartiere rezidenţiale şi clădiri de birouri. Müller a indicat faptul că la Londra vor fi edificate, în apropierea parcului olimpic, pe o suprafaţă de circa 10 hectare într-o zonă industrială abandonată, circa 1.200 de apartamente, birouri, un hotel Marriott şi mai multe magazine.

În plus , suedezii intenţionează să se implice şi în construirea de cămine studenţeşti, cu 'un sistem inteligent de echipare', pentru a servi cât mai bine nevoilor studenţilor. 'Noi vom gestiona clădirile o perioadă de timp şi apoi le vom preda, contra unei sume simbolice de 1 euro, universităţilor pentru a le gestiona în continuare', a explicat Müller. Complexurile studenţeşti concepute de Ikea vor avea 500-700 de camere cu o suprafaţă de 17,5 mp, dispuse în mai multe clădiri cu o zonă centrală cu diverse facilităţi, printre care şi o sală de fitness sau un bar.

 

Taguri: ikea, camin, hotel
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video