Producătorul de mobilă IKEA intenţionează să deschidă o nouă unitate la noi în ţară, în perioada imediat următoare. Gigantul suedez prospectează piaţa din România, ba mai mult, se află în negocieri cu reprezentanţii unui parc de retail din Iaşi.

29418-ikea.jpgGigantul IKEA doreşte să deschisă un nou magazin de mobilă în România, cât mai curând. Informaţia s-a vehiculat în presă încă din anul 2008, însă nu s-a materializat, probabil datorită contextului economic global. Însă în prezent, retailerul suedez analizează piaţa şi caută cel mai bun loc pentru următoarea unitate.

„În momentul de faţă, suntem în continuare în faza de prospectare pentru a găsi cea mai potrivită locaţie pentru următorul magazin. Ce vă pot spune cu siguranţă este că lucrăm la asta, avem un Land Acquisition manager începând din mai 2010, care cu asta se ocup: prospectează piaţa, caută terenuri. Încă nu am stabilit care va fi următoarea locaţie din România: este interesant şi Bucureştiul, dar şi celelalte oraşe cu peste 300.000 locuitori din ţară. Cu siguranţă ne dorim să ajungem mai aproape de şi mai mulţi dintre români şi sperăm să reuşim acest lucru prin intermediul unui nou magazin, cât mai curând”, a declarat cu altă ocazie Cornel Oprişan, retail manager IKEA România.

Un nou magazin IKEA la Iaşi?

Retailerul suedez de mobilă ia în calcul inaugurarea unui nou magazin la Iaşi, aflându-se în prezent în discuţii cu reprezentanţii unul complex comercial local. Informaţia vine din partea European Convergence Development Company (ECDC), care deţine Era Shopping Park Iaşi împreună cu fondul britanic Argo Real Estate Opportunities Fund.

  • Prima fază a acestui proiect a fost deschisă în 2008, iar în prezent există circa 50.000 mp închiriabili
  • În urmă cu cinci ani, se anunţa şi dezvoltarea unui mall în cadrul acestui proiect, dar începerea construcţiei a fost amânată
  • Dezvoltatorii au anunţat că deţin toate autorizaţiile de construire pentru mall şi că sunt în negocieri cu mai mulţi constructori pentru realizarea proiectului

„Construcţia mall-ului de 28.000 mp a fost amânată până la obţinerea finanţării. În plus, există opt hectare de teren disponibile la vânzare sau pentru dezvoltarea de noi unităţi de retail. BMW a oferit termeni atractivi de închiriere a 6.000 mp din acest teren pentru a dezvolta un showroom, tranzacţie care aşteaptă aprobarea finală din partea viitorilor chiriaşi. Discuţiile cu IKEA sunt în curs, cu o perspectivă pozitivă pentru 2013”, citează Mediafax dintr-un raport al ECDC.

Fondurile din Marea Britanie mai deţin împreună un proiect similar în Oradea, deschis în anul 2009 şi aflat în curs de finalizare. În plus, pe lângă parcurile de retail din Iaşi şi Oradea, ECDC s-a implicat şi în dezvoltarea clădirii de birorui Cascade Euro Tower şi a ansamblului rezidenţial Asmita Gardens, ambele din Capitală.

 

PE ACEEAȘI TEMĂ: Știai că IKEA vinde case montate şi deja mobilate ?

 

5 February 2013