Ikea vinde case. Şi mai surprinzător de atât este faptul că aceste case vândute de Ikea sunt deja asamblate. Chiar şi mobila dinauntru vine deja montată. Ikea pare să treacă printr-o criză de identitate în care neagă conceptul do-it-yourself. Noua strategie de vânzări a magazinului suedez urmează să fie implementată în SUA, anul acesta.

23786-s_c51ce410c124a10e0db5e4b97fc2af39.jpgIkea a pregătit întregul concept de vânzări de case în detaliu: locuinţele vor fi prefabricate, cu caracteristici standard: suprafaţa locuibilă este de 70 mp, pe care se desfăşoară un dormitor, o bucătărie, un living şi două spaţii de depozitare. Preţul va fi de 86.000 dolari, adică echivalentul a aproximativ 65.000 de euro. Casa va fi transportată de companie şi amplasată pe terenul proprietarului, cu condiţia ca beneficiarul să aibă posibilitatea să se racordeze la utilităţi.

De la aşternuturi la mobilă, totul va fi marka Ikea

După ce casa este montată, angajaţii Ikea asamblează şi tot interiorul. Toată mobila şi aparatura electrocasnică este marca Ikea, de la dulap, mobila de bucătărie, podele, şifonier, canapele şi până la birouri, obiecte de decor, utilităţi,  corpuri de iluminat şi lenjerie. Desigur, clienţii îşi pot personifica locuinţa Ikea, toate utiliăţile fiind disponibile în mai multe culori şi modele. Proiectul a fost realizat Ideabox şi de desigerii de la Ikea Portland (SUA).

CITEŞTE ŞI Case de lux vândute la preţuri de apartamente în cartiere muncitoreşti

 

9 March 2012