Autoritățile din București au început o amplă campanie de notificare a tuturor celor care folosesc clădirile încadrate în clasa I de risc seismic. Întrucât aceste imobile prezintă pericol public, proprietarii sau chiriașii nu mai au voie să desfășoare aici afaceri și trebuie să își înceteze activitatea în termen de 24 de ore de la primirea somației. În caz contrar, vor fi amendați cu sume uriașe, între 50.000 și 70.000 lei.

38795-bulina.jpgClădirile încadrate în clasa I de risc seismic au intrat în vizorul autorităților: reprezentanții Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipilui București au început o amplă acțiune de notificare a utilizatorilor acestor imobile. Deoarece sunt un pericol public, toți cei care folosesc aceste spații cu altă destinație decât aceea de locuință trebuie să își înceteze activitatea.

„Până astăzi (n.r. 27 noiembrie 2015), utilizatorii unui număr de 162 imobile încadrate în clasa I risc seismic au fost notificați ca, în termen de 24 de ore de la primirea somației, să-și înceteze activitatea. În caz contrar, aceștia vor fi sancționați cu amenzi de la 50.000 lei la 70.000 lei”, transmit reprezentanții Primăriei Municipiului București.  

  • 178 de imobile din Capitală sunt încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public
  • 183 de imobile din Capitală sunt încadrate în clasa I de risc seismic, fără specificația că prezintă pericol public
  • În multe dintre acestea, își desfășoară activitatea unele dintre cele mai cunoscute și apreciate restaurante și baruri din oraș

De asemenea, primăriilor de sector li s-a cerut să dispună interzicerea emiterii de autorizații de funcționare și retragerea celor în vigoare, pentru cei care organizează activități permanente sau temporare care implică prezența unor persoane în imobile expertizate și încadrate în clasa I de risc seismic.

„Acțiunea se desfășoară în scopul respectării prevederilor Legii nr. 282/2015 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente. Lisa clădirilor expertizate tehnic și încadrate în clasa I risc seismic a fost actualizată la data de 25.11.2015 și poate fi consultată pe site-ul Primăriei Municipiului București. Reprezentanții PMB vor continua acțiunile de notificare, conform legislației în vigoare”, încheie oficialii bucureșteni.   

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

27 November 2015