Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Imobiliare altfel: eco bordeie de 75.000 de euro lângă Timișoara

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 2642

Primul cartier de eco bordeie a fost construit la Săcălaz, lângă Timișoara. Potrivit DIGI24, ideea aparține unui grup de tineri arhitecți, iar finanțarea a fost asigurată din fonduri europene.

sursa foto: https:/www.digi24.ro/stiri/economie/bani-afaceri/proiect-inedit-pe-piata-imobiliara-din-romania-cum-arata-primul-cartier-de-bordeie-1149057Inițiatorii proiectului spun că aceste locuințe, care sunt făcute din lemn și argilă și sunt acoperite cu iarbă, nu sunt doar prietenoase cu mediul, ci și mult mai confortabile decât apartamentele clasice.

„Pornind de la materialele care se foloseau pe vremuri, acum se fac în autobetonieră, se toarnă în cofrag și au proprietăți similare cu acelea. Reglează umiditatea în aer și funcționează ca baterie termică. Umiditatea rămânând constantă, noi putem garanta că nu o să crească bacterii, mucegaiuri, nu o să se facă condens. Vara pe pereți se face o micro evaporare, așa cum se întâmplă la casele batrânești, că asta face argila, și atunci răcorește putin, iar iarna e ca si o teracotă o dată ce s-a încălzit rămâne caldă. Iarna, când sunt -20 de grade afară, casa se poate încălzi, într-o oră ajunge la +25 grade. Avem vegetația pe acoperis care înlătură sau oprește razele soarelui și, fiind pământ dedesubt, care e umed, avem o coajă răcoroasă a casei vara”, a explicat, pentru DIGI24, Vlad Stanciu, inițiatorul proiectului.

Eco bordeiele, care sunt garantate pentru 50 de ani, au și alte avantaje. Pereții își reglează singuri nivelul de umiditate, iar variatiile sunt atent monitorizate cu ajutorul unei aplicații.

„Absoarbe aerul viciat din băi și din bucătărie și introduce aer proaspăt în spațiile de locuit”, a precizat, pentru DIGI24, Andrei Basarabă, administratorul acestui proiect.

Un eco bordei costă între 47.000 și 75.000 de euro, în funcție de suprafață.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video