„Dacă am fi avut terenuri agricole, le cultivam şi făceam agricultură. Având terenuri ultracentrale, facem parcări". Dragoş Dragoteanu vine cu o nouă reţetă de business pentru Euroest, una dintre cele mai cunoscute agenţii imobiliare din România, scrie revista MONEY EXPRESS în ediţia curentă.

16692-dragos_dragoteanu_drd0005_86827200.jpgSă folosești un teren ultracentral din București, ce a costat cinci milioane de euro, pentru o parcare, pare un plan de afaceri fantezist. Nu și dacă destinația finală a terenului este alta, iar parcarea e doar o adaptare temporară. „Vom construi o clădire de birouri de 15 etaje mai târziu, când piața imobiliară va ieși din impas", explică proprietarul Euroest, Dragoș Dragoteanu, cel care a luat decizia aparent paradoxală. Va câștiga ceva Euroest din soluția de criză? „Cu siguranță că da", răspunde cunoscutul om de afaceri.

Mulți ani, Dragoș Dragoteanu a investit sume mari în terenuri, bazându‑se mult pe zonele ultracentrale, acolo unde sunt comasate pe metru pătrat cele mai multe companii, zone ideale pentru construcția unor clădiri de birouri. Calculele pe care și le făcuse atunci erau simple, aproape fără șansă de a fi eronate. Imobiliarele erau pe val, „toată lumea" cumpăra terenuri, construia ceva, închiria, avea profit. Era bineînțeles înainte de criză.

Acum, când piaţa imobiliară este foarte slabă şi clădirile de birouri nu mai au căutare, terenurile ultracentrale capătă destinaţia de parcare.


Sursa

3 March 2011