Contract de mare anvergură: cel mai mare dezvoltator imobiliar din Dubai încearcă să cucerească atenția investitorilor chinezi, cunoscuți pentru generozitatea bugetului. Pentru a vinde cele 37.000 de unități de lux obținute în regim de exclusivitate de la dezvoltator, o companie imobiliară din Beijing caută acum să angajeze nu mai puțin de 30.000 de agenți imobiliari.

37632-damac_properties.jpgUnul dintre giganții imobiliari din Dubai, Damac Properties, țintește investitorii chinezi. Pentru a-și promova nu mai puțin de 37.000 de proprietăți de lux printre cumpărătorii asiatici, dezvoltatorul arab a semnat în exclusivitate cu o companie imobiliară din Beijing. În urma acestui contract de mari dimensiuni, brokerul 5i5j anunță că va angaja 30.000 de agenți imobiliari, pentru a pune la punct „o unitate de vânzări disponibilă la fiecare patru minute”. După cum subliniază presa din emirat, o astfel de înțelegere demonstrează, încă o dată, interesul crescut al investitorilor asiatici pentru sectorul real estate al Dubaiului.

  • Chinezii cu dare de mână interesați să își plaseze banii în imobiliarele din Dubai nu mai reprezintă o noutate. Milionarii chinezi au plasat bogatul emirat pe locul trei între destinațiile de lux preferate în 2014, după Australia și Franța.
  • Totodată, numărul vizitatorilor veniți din China în Dubai a urcat cu 25% în 2014 față de anul anterior, depășind 344.000 turiști, potrivit datelor Corporației pentru Marketing în Turism și Comerț. Mai mult, comunitatea de profil din Dubai a ajuns să numere circa 200.000 chinezi.
  • De asemenea, comerțul bilateral este înfloritor – China a devenit cel mai mare partener comercial al Dubaiului, depășind India. Drept urmare, autoritățile fac eforturi pentru a crește nivelul de acceptare a monedei din China în emirat.

Damac Properties dorește să aducă în atenția chinezilor avuți atât proiectele rezidențiale, cât și hotelurile. Dezvoltatorul se focusează cu precădere pe clienți din Beijing, Shanghai și Guangzhou, având în vedere și orașul Urumqi, unde se regăsește cea mai mare populație musulmană din China.

„În drumul lor către Mecca, musulmanii din China trec prin Dubai, astfel că ei reprezintă o parte importantă a turismului din emirat. Numărul turiștilor chinezi în Dubai este în continuă creștere, fără îndoială, dar pentru a sprijini această tendință avem nevoie de mai multe zboruri pe această rută”, a subliniat Ziad El Chaar, managing director în cadrul Damac.

Colaborarea dintre Damac Properties și compania imobiliară 5i5j este una dintre cele mai mari înregistrate pe acest segment, demonstrând încrederea jucătorilor de profil în sectorul real estate din Dubai. Emiratul continuă să se dezvolte într-un ritm mult mai rapid decât alte state din Orientul Mijlociu, iar specialiștii estimează că prețul locuințelor va continua să crească, în special pe segmentul unităților de lux.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE, PE ACEEAȘI TEMĂ:

2 July 2015