Florida a Europei, pentru americanii ieșiți la pensie: Italia este printre primele opțiuni, pe lista cumpărătorilor imobiliari veniți din SUA. Atrași de o îmbinare unică a unor atribute plăcute, mulți americani decid să își cumpere o locuință și să se stabilească în Italia, după o vacanță perfectă. Căsuțele pitorești din zonele provinciale sunt cele mai căutate, spun consultanții imobiliari locali.

37823-italia.jpgÎn ochii turiștilor americani, Franța, Italia și UK sunt cele mai atractive destinații din afara țării, pentru vara aceasta, potrivit statisticilor InsureMyTrip. Însă mulți dintre ei au un scop dublu, în călătoria de peste Ocean: vor să achiziționeze o proprietate imobiliară. Motivați de aprecierea dolarului față de euro, americanii interesați să își plaseze economiile în imobiliare și-au mutat atenția către Europa, Italia fiind una dintre primele alegeri, notează World Property Journal.

„Interesul venit din partea clienților americani a urcat cu 20% în prima jumătate a lui 2015, față de aceeași perioadă a anului trecut. Numărul cumpărătorilor din SUA a crescut simțitor, principalul motiv fiind aprecierea monedei americane față de cea europeană. Cele mai populare proprietăți sunt casele de la țară renovate, dar există un interes crescut și pentru casele individuale din oraș, în care cumpărătorii pot amenaja magazine, cafenele, restaurante sau pot închiria spațiile de la parter celor interesați de astfel de afaceri”, spune Jane Smith, consultant imobiliar în cadrul agenției Magic Marche.

Italia a devenit o Florida a Europei pentru americanii interesați să își schimbe stilul de viață. Atrași de o îmbinare unică a unor atribute plăcute – soare, istorie, cultură, mare, gusturi ademenitoare, peisaje frumoase și orășele cochete – mulți americani decid să se stabilească în Italia, după o vacanță perfectă. În zone precum Toscana, Umbria sau Roma, limba engleză a devenit de circulație largă. Procentul populației non-italiane crește de la un an la altul și, dacă în urmă cu un deceniu, cei mai mulți rezidenți erau europeni, în prezent, numărul expaților de peste Ocean a urcat simțitor.

Prețul locuințelor din Italia a scăzut constant în ultimii ani, specialiștii estimând o stabilizare a pieței abia după o îmbunătățire economică. Potrivit Eurostat, de-a lungul anului trecut au fost înregistrate cele mai mici scăderi – în cele mai mari 13 orașe italiene, prețul mediu al apartamentelor a coborât cu doar patru procente. Totodată, numărul tranzacțiilor imobiliare a urcat cu 3,6% în toamna lui 2014 față de aceeași perioadă a anulului anterior, majoritatea cumpărătorilor străini fiind englezi sau americani. Roma, Milano și Veneția rămân cele mai scumpe orașe ale țării, prețul mediu al locuințelor depășind cu ușurință 3.000 euro/mp.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

28 July 2015