Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Spania relaxează normele de acordare a dreptului de ședere permanentă

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 862

Sectorul real estate este unul dintre atuurile Spaniei, în încercarea de a atrage capital străin. Pentru a consolida economia, autoritățile fac tot posibilul să se evidențieze în ochii investitorilor din afara țării, oferindu-le diverse facilități, la pachet cu o locuință. Iar permisul de ședere permanentă este unul dintre cele mai atractive beneficii pe care le poate primi un client imobiliar, venit din afara Uniunii Europene. 

Spania relaxează normele de acordare a dreptului de ședere permanentăSectorul imobiliar spaniol este animat de investitorii străini, atrași de prețurile scăzute ale locuințelor și facilitățile oferite de autorități. Spania a relaxat regulile de acordare a dreptului de ședere pentru cetățenii din afara Uniunii Europene – străinii care achiziționează o locuință de cel puțin 500.000 euro se primesc automat drept de ședere permanentă, fără a mai fi nevoie să îndeplinească și alte criterii. Mai mult, permisul de domiciliere nu se aplică doar investitorului, ci și rudelor de gradul I, indiferent că sunt adulți sau minori. Până nu demult, dreptul de ședere se acorda automat doar consorților sau copiilor minor.

Permisele de ședere permanentă nu sunt acordate numai cumpărătorilor de proprietăți imobiliare, ci și celor care își investesc banii într-o afacere. Inițiativa face parte dintr-un amplu plan de a atrage capital străin, de care depinde revenirea economică a țării. În ultimul an, peste 350 de cetățeni din afara UE au dobândit drept de ședere permanentă în Spania, prin acest program.

Programul „vizelor de aur” a fost lansat în Spania în februarie 2014, urmând modelul altor țări europene. Străinii care își investesc economiile într-o locuință primesc drept de ședere și în Portugalia, Grecia, Ungaria și Cipru.

  • În Grecia și Ungaria, primesc drept de ședere cumpărătorii străini care investesc cel puțin 250.000 euro într-o locuință
  • În Cipru, valoarea investiției trebuie să depășească 300.000 euro
  • Spania și Portugalia au setat limita minimă la jumătate de milion de euro

Spania a fost unul dintre statele europene puternic lovite de criza financiară, întrucât mare parte a economiei se baza pe turism și real estate. Prețul locuințelor s-a înjumătățit față de perioada anterioară crizei, iar rata șomajului a crescut alarmant, depășind 26%. În ultimii patru ani, autoritățile spaniole au lansat diverse programe și au oferit facilități străinilor care plasează bani în Spania, măsuri care au început să dea roade. Investițiile străine au ajuns la cel mai ridicat nivel al ultimilor zece ani, majoritatea clienților din non-europeni provenind din China, dar și din Rusia, Brazilia, Angola, Africa de Sud și India.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video