Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Cum să trăiești ca un străin, în București: ponturi imobiliare

Publicat: | Numar afişări: 1502

Atunci când vine orba despre confortul locuinței, străinii au o viziune mult mai detaliată decât românii. Ei știu exact ce le trebuie, ce le place, nu acceptă compromisuri pentru un preț mai bun și nu se feresc de specialiștii în amenajare. În mod evident, banii nu sunt o problemă. Deci pentru a trai ca un străin în București, este nevoie de bani și o puternică schimbare de mentalitate.

design modernStrăinii de pe piața imobiliară din România tind să fie interesați de a-și ușura munca. Ei folosesc fără regrete agenții imobiliari, arhitecții, designerii de locuințe, grădinarii sau orice intermediar care ar putea să rezolve mai bine decât ei o anumită problemă. La polul opus, românii sunt foarte posesivi cu locuința lor. Ei sunt de părere că nimeni nu le poate rezolva problemele mai bine decât o fac ei înșiși, motiv pentru care se îngroapă într-o multitudine de sarcini, transformând întreaga experiență de achiziție a locuinței într-un calvar personal. 

Românii nu deleagă atribuții. Dar nu pentru că nu ar vrea. Oricine vrea să fie mai ușor, dar românii nu vor să plătească pentru asta. Pentru români, timpul nu se traduce în bani. Ei nu pot percepe încă drept un avantaj faptul că dacă lași agentul imobiliar să își facă treaba, o va face mai repede și mai bine decât tine. Dacă lași designerul să amenajeze, el va rezolva probleme pe care tu nici măcar nu le poți anticipa. Dacă lași specialiștii să își facă treaba, ieși mai ieftin decât crezi și mult mai fericit.  Un intermediar nu mai este demult un lux. Din contră, e chiar accesibil”, explică pentru IMOPEDIA.ro Irina Tomescu, designer.

Străinii preferă să stea cu chirie

De asemenea, străinilor le place să stea în chirie. Asta nu înseamnă că se mulțumesc cu mai puțin, dat fiind regimul temporar al locuinței lor. Atunci când caută să închirieze o locuință, ei analizează toate aspectele cu același ochi critic cu care ar face-o dacă și-ar cumpăra o locuință.

Străinii de obicei închiriază apartamente deja mobilate, iar proprietarii știu foarte bine acest lucru. Proprietarii care au drept țintă chiriașii străini caută să mobileze apartamentele la cele mai înalte standarde: de la mobilier de designer, la funcționalitate ridicată. Dar detaliile sunt cele fac cu adevărat diferența: materialele de calitate, montarea de pietre prețioase în puncte expuse vederii, precum draperiile sau corpurile de iluminat, iluminarea impecabilă, coloritul mobilei, totul arată rafinament și impune relaxare”, continuă designerul. 

Străinii știu să negocieze ferm prețul locuinței

Acești proprietari știucă, dacă nu sunt atenți la aceste detalii, atunci ori pierd clienții, ori încasează mai puțin decât vecinii lor. Clienții străini știu să negocieze sau folosesc specialiști cu experiență în acest domeniu.

Novicii sau cei care vor să facă economii la amenajare, trebuie să știe că se vor confrunta cu două tipuri de situații: străinii care vor refuza din start chiar și vizionarea locuinței și străinii care vor tolera aceste minusuri, dar le vor oferi un preț sub media zonei. De cealaltă parte, nici proprietarii care fac exces de zel nu sunt apreciați. Locuința trebuie să aibă un aspect impersonal, pentru ca un client să se poată imagina locuind acolo”, explică Mihai Popescu, consilier imobiliar.

Un alt lucru important pentru străini este zona. Nordul Capitalei este renumit pentru atracția pe care o imprimă străinilor. În Herăstrăi, Șoseaua Nordului, Kiseleff, Primăverii sau Dorobanți sunt atât de populate de străini încât pot trece drept cartiere ale expaților. Aceste zone răspund tuturor nevoilor, de la siguranță și calitate, până la școli de elită sau centre de distracție cunoscute.

CITEȘTE ȘI:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video