Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Record, în SUA: străinii bogați au băgat peste 100 miliarde dolari, în real estate

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2211

Casele americane au atras sume-record din partea străinilor, în ultimul an. Cumpărătorii din afara granițelor au pompat 104 miliarde dolari în segmentul rezidențial, suma fiind în creștere cu 13% față de anul precedent. Primul loc în clasamentul cumpărătorilor străini este ocupat, de departe, de asiatici, care au investit în SUA 28,6 miliarde dolari.  

Record, în SUA: străinii bogați au băgat peste 100 miliarde dolari, în real estateSectorul rezidențial din SUA atrage investiții record, din partea străinilor. Între aprilie 2014 și martie 2015, cumpărătorii din afara granițelor au cumpărat locuințe în valoare de 104 miliarde dolari, reprezentând 8% din totalul tranzacțiilor de pe acest segment. Numărul proprietăților achiziționate de străini a scăzut față de anul anterior (209.000, față de 232.600), însă valoarea acestora a fost mai mare, astfel că investiția anuală a urcat cu 12 miliarde dolari.

Potrivit statisticilor National Association of Realtors (NAR), majoritatea cumpărătorilor străini se orientează către Los Angeles, San Francisco, Seattle și New York:

  • Asiaticii ocupă de departe primul loc, în clasamentul cumpărătorilor străini – clienții din China, Hong Kong și Taiwan au investit 28,6 miliarde dolari
  • Canadienii au cumpărat locuințe în țara vecină de 11,2 miliarde dolari
  • Indienii au plasat 7,9 miliarde dolari în segmentul rezidențial din SUA

Canadienii și europenii au cumpărat cu precădere în Florida și Arizona, în timp ce clienții din Asia și America Latină s-au orientat către California și Texas.

Florida este statul american care atrage cei mai mulți cumpărători străini (21% dintre tranzacții), urmat de California (16%), Texas (8%) și Arizona (5%). În același timp, doar 3% dintre tranzacții s-au petrecut în statul New York, cele mai multe fiind concentrate în orașul cu același nume.

Proprietățile de lux, preferatele străinilor

Prețul mediu pentru o proprietate achiziționată de un client străin a fost de 499.600 dolari, aproape dublu față de prețul plătit de americani (respectiv de 255.600 dolari). Preferințele străinilor au devenit mai costisitoare față de anul precedent – prețul mediu plătit a urcat cu 26%, iar 55% dintre clienți au achitat cu bani cash. Aproape jumătate dintre noii proprietari vor folosi locuințele achiziționate ca reședință principală, în timp ce 20% dintre aceștia intenționează să le închirieze, iar 15% le vor utiliza doar în vacanțe.  

Marile metropole americane continuă să fie mult mai accesibile pentru clientela de lux decât alte orașe globale, subliniază specialiștii. De exemplu, un apartament cu aceleași caracteristici se tranzacționează cu 1,6 milioane dolari în New York, în timp ce în Paris costă 4 milioane dolari, iar în Moscova se cumpără cu 2 milioane dolari.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video