Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Impactul Brexit asupra imobiliarelor: urmează o prăbușire e prețurilor, în UK?

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3152

Incertitudinea cauzată de Brexit a paralizat toate domeniile, în Regatul Unit, iar piața imobiliară pare să fie printre cele mai afectate. Deocamdată, au fost anulate cele mai multe tranzacții imobiliare aflate în desfășurare în această perioadă, iar clienții au adoptat o strategie de expectativă. Ce se va întâmpla cu sectorul real estate? Urmează o scădere masivă a prețurilor sau lira aflată la cel mai scăzut nivel al ultimelor trei decenii va atrage investitorii străini?

Impactul Brexit asupra imobiliarelor: urmează o prăbușire e prețurilor, în UK?Votul englezilor de a părăsi Uniunea Europeană va avea, inevitabil, un impact și asupra pieței imobiliare. Primele analize indică deja o scădere a prețurilor cerute de proprietari, în câteva zone ale U.K. Mai mult, tranzacții sau negocieri ce se aflau în desfășurare la momentul votului au fost oprite imediat după aflarea rezultatelor, cumpărătorii stopând complet orice inițiativă de achiziție.

„Nu vorbim aici de amânare a datei pentru semnarea contractelor sau încercări de renegociere a prețului. Vorbim de cumpărători hotărâți 100%, înainte de vot, care s-au retras complet din tranzacție, odată ce au aflat rezultatele. Segmentul rezidențial este deocamdată paralizat, este o stare de confuzie generală. Clienții din afara țării au îndoieli serioase în legătură cu viitorul lor, ca proprietari, în timp ce clienții locali sunt într-o stare de expectativă”, a declarat pentru presa locală Timothy Robbins, agent imobiliar în zona Manchester.

Cel puțin în viitorul apropiat, cumpărătorii locali vor adopta o strategie de „wait and see”, ceea ce va duce la o scădere pe termen scurt a prețurilor, avertizează analiștii. Britanicii care intenționau să achiziționeze o locuință, dar care nu au nevoie urgentă, vor amâna această decizie cel puțin până la începutul anului viitor, ceea ce se va resimți în piață. În ciuda acestor scenarii pesimiste, există voci care susțin că investitorii străini cu capital în dolari ar putea ridica prețurile în perioada imediat următoare, profitând de oportunități oferite de lira sterlină aflată la cel mai mic nivel din 1985 și până acum.  

„Cu siguranță vom asista la un impact imediat, primele semne sunt deja vizibile. Fără îndoială, decizia se va reflecta în cifra de afaceri din imobiliare – vom vedea o scădere simțitoare a investițiilor și o reducere rapidă a creșterii prețurilor pe segmentul rezidențial, întrucât clienții domestici așteaptă să se lămurească cu privire la impactul Brexitului pe termen scurt asupra piețelor financiare și asupra econimiei, în general”, comentează Richard Donnell, director de consultanță în cadrul Hometrack. Totodată, acesta subliniază că traiectoria pieței imobiliare depinde foarte mult și de decizia companiior și organizațiilor internaționale de a rămâne sau de a-și muta activitatea în alte țări.

Printre marile organizații care se așteaptă la o scădere a activității imobiliare se numără și Trezoreria sau Asociația Națională a Agenților Imobiliari (National Association of Estate Agents – NAEA). În timp ce Trezoreria prezice o coborâre de 18% a prețurilor pe segmentul rezidențial, NAEA a calculat că o locuință din segmentul de mijloc va valora cu 2.300 lire sterline mai puțin, dacă U.K. va părăsi Uniunea Europeană. Pe fondul unei incertitudini generale provocate de rezultatele referendumului, primele efecte sunt clare: Royal Institute of Charted Surveyors raportează cea mai mare scădere a numărului de cumpărători imobiliari de la criza financiară încoace.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video