Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Imobiliarele: păguboase pentru unii, profitabile pentru alţii

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2063

În imobiliare, ceea ce este păgubos pentru unii poate aduce profit considerabil altora. Mai multe companii au început negocieri cu băncile pentru a le cumpăra sau gestiona portofoliile de credite neperformante. Cu alte cuvinte, aceste companii preiau proprietăţile executate silit, le cosmetizează, le promovează şi le fac tentante pentru clienţi. Miza este mare: banii blocaţi în case, apartamente sau terenuri executate se ridică la o cifră estimată de 10 miliarde de euro.

Imobiliarele: păguboase pentru unii, profitabile pentru alţiiOdată cu izbucnirea crizei, în 2008, băncile au început să acumuleze o mulţime de datorii în domeniul imobiliar şi au început un proces de revendicare a activelor pentru a stinge datoriile înregistrate. Încercarea băncilor de a vinde proprietăţile executate silit este departe de a fi un succes, iar licitaţiile sunt adesea suspendate, în lipsa dosarelor depuse de cei interesaţi. Proprietăţile pentru care clienţii Băncile au nevoie de bani, pentru a vinde proprietăţile executate Proprietăţile executate silit nu au intrat niciodată în interesul persoanelor fizice. Ideea de a cumpăra de la nişte proprietari aruncaţi ... nu şi-au mai permis plata ratelor rămân deci o povară pentru instituţiile financiare. Prin urmare, băncile sunt dispuse să vândă la preţuri mai mici, iar investitorii privaţi ştiu acest lucru foarte bine.

„Băncile sunt interesate de curăţarea portofoliilor lor. Şi sunt mai mult decât dormice să vândă şi să colaboreze cu companii de renume. Nu există reguli, toate aceste tranzacţii fac obiectul unor negocieri. Iar rezultatul ar trebui să fie favorabil pentru ambele părţi”, a declarat pentru IMOPEDIA.ro Ofer Lieberon,  proprietarul Tagor Asset Management.

Investitorii privaţi cumpără şi investesc în proprietăţile executate silit iar apoi aşteaptă profitul

După ce intră în posesia proprietăţilor, firmele încep gestionarea lor într-un mod care nu intră în aria de expertiză a băncilor. Respectiv, le tratează ca pe bunuri imobiliare care trebuie vândute. Astfel, acestea investesc în îmbunătăţiri, poziţionare şi publicitate şi le vând apoi clientului dispus să plătească banii investiţi precum şi marja de profit.

„Băncile au un stoc copleşitor de active depuse garanţie şi devenite neperformante. Nu sunt proprietăţi care nu se pot vinde, ci proprietăţi pe care banca nu ştie cum să le vândă. Este normal, nu este obiectul lor de activitate. Şi atunci este nevoie de o a treia parte, care poate aduce o situaţie favorabilă băncilor, clienţilor şi poate obţine venituri din acest tip de  intermediere”, a declarat pentru IMOPEDIA.ro Tudor Mateescu, manager Intermedio Capital.

Apartamentele sunt cele mai puţin problematice, în momentul vânzării

Dintre toate proprietăţile blocate în portofoliul băncilor, în acest moment, apartamentele sunt cele mai puţin problematice în momentul vânzării. De cealaltă parte, contractele obţinute de companii ridică cele mai mari probleme. Acestea au fost nevoite să lase băncilor terenuri de dimensiuni mari, proiecte rezidenţiale sau comerciale neterminate, facilităţi de producţie sau logistică. Apartamente şi case ieftine, dar nu pentru oricine. Uşile licitaţiilor publice sunt închise unor categorii de clienţi Apartamentele executate silit reprezintă, pentru unii clienţi, o oportunitate unică de a cumpăra o proprietate bună la un preţ avantajos. Totuşi, nu ... Clienţii ţintă pentru acest tip de proprietăţi sunt nu doar greu de găsit, dar şi pretenţioşi. Tocmai de aceea, este nevoie de specialişti în vânzări de imobiliare.

„Analizăm fiecare proprietate în mod separat, implicând departamentele noastre de dezvoltare, marketing, cercetare a pieţei, pentru a determina poziţia actuală a acestora şi apoi pentru a implementa strategii relevante care aduc valoare. Ar putea să implice zonarea şi schimbarea scopului activului, campanii de redenumire şi de repoziţionare a acestuia, finalizarea proiectului. Noi oferim o soluţie personalizată pentru fiecare proprietate în parte”, continuă Ofer Lieberson.

În acest moment, valoarea totală a creditelor neperformante acordate populaţiei şi firmelor este estimată la aproximativ 10 miliarde de euro. Preţul de vânzare, negociat cu investitorii privaţi, depinde de vechimea creditului, preţul de vânzare şi preţul estimativ curent al pieţei, calitatea şi valoarea activului la momentul acordării creditului, tipul activului etc.

CITEŞTE ŞI: Cele mai profitabile domenii în imobiliare: agricultura şi retailul Domeniul imobiliar este unul vast, iar anumite segmente ale lui au fost lovite de criza economică mai mult decât altele. Partea de construcţii, ... Cele mai profitabile domenii în imobiliare: agricultura şi retailul


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video