Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 

IMOPEDIA.ro ia pulsul cartierelor bucureştene: În DRISTOR s-au scumpit apartamentele

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 27857

Apartamentele din Dristor s-au scumpit după apariţia programului Prima Casă. Văzându-se dintr-o dată cu mai mulţi potenţiali cumpărători care le bat la uşă, proprietarii s-au gândit că dau lovitura şi au ridicat preţurile.

Un alt element care i-a împins spre această mişcare este acela că, în general, cei care vor să cumpere prin programul Prima Casă nu prea negociază, susţin agenţii imobiliari. Şi asta pentru că ştiu bine că au un mare dezavantaj, termenul mai lung de achitare al apartamentului, dat fiind faptul că au dosar mai complex care trebuie aprobat.

"În medie de la lansarea programului Prima Casă şi până acum preţurile apartamentelor au crescut undeva cu 10.000 euro la apartamentele cu două camere. Prima Casă a influenţat foarte mult, în ultima perioadă, preţurile. A crescut numărul de cumpărători pe ofertele din blocurile vechi," susţine un agent imobiliar din zona.

"Anul trecut două camere se învârteau în jurul a 100.000 euro, în aprilie-mai s-au vândut chiar şi cu 55.000-56.000 euro. Acum propietarii au încercat să profite de programul Prima Casă şi au crescut undeva la 60-65.000 euro, chiar 70.000 euro, două camere. Momentan găsim garsoniere undeva la 43-47.000 euro în zona Dristor" adaugă Ionut Ghinet, broker imobiliar Vission House.

Dacă până nu demult, proprietarii erau mult mai dispuşi să negocieze, acum când telefonul sună mai des pentru vizionări, parcă nu îţi mai vine să renunţi aşa uşor la câteva mii de euro.

"Am avut o situaţie în care, deşi apartamentul a fost iniţial anunţat la un preţ decent, ulterior după câteva vizionări preţul a crescut cu câteva mii de euro. Chiar şi situaţii când cumpărătorii s-au înţeles la un preţ, iar a doua zi când s-a stabilit antecontractul proprietarii au cerut doua-trei mii de euro în plus" ne-a declarat consultantul imobiliar.

Cei care se avanta şi se aruncă la preţuri mai mari nu vor vinde, căci în prezent oferta este mare, iar clienţii au de unde alege, avertizează agenţii imobiliari.

"Vânzările merg. După ce ne actualizăm baza de date, observăm că în maximum o lună de zile, 80% din apartamente sunt vândute," susţine Ionut Ghinet.

"De două săptămâni s-a făcut un antecontract la două zile. Deşi majoritatea clienţilor pe piaţă sunt cu Prima Casă, cam toate antecontractele pe care le-am semnat au fost cu credite ipotecare obişnuite sau chiar cu banii cash," spune  consultantul imobiliar.

Şi asta pentru că pe de-o parte proprietarii sunt reticienţi şi nu vor să semneze pe programul Prima Casă, iar pe de altă parte nici cumpărătorii nu sunt prea hotărâţi pentru că nu ştiu sigur dacă dosarul le va fi aprobat şi astfel preferă să vadă mai multe proprietăţi, să mai meargă o dată la bancă, să se mai intereseze sau pur şi simplu să mai aştepte, susţin reprezentanţii agenţiilor imobiliare.

Avantajele cartierului Dristor potrivit agenţilor imobiliari:

 • existenţa celor două magistrale de metrou ce asigura acces rapid in aproape tot orasul
 • multe blocuri noi construite după anii '80
 • relativ aproape de centrul oraşului
 • mijloace de tranport în comun
 • trafic cu aglomeratii putine
 • multe spaţii comerciale
 • parcuri în zonă
 • zonă îngrijită, străzi asfaltate

Dezavantajele cartierului Dristor potrivit agenţilor imobiliari:

 • blocuri destul de inghesuite
 • lipsa locurilor de parcare
 • cartier unde se schimbă des locuitorii

Ofertele imobiliare ale zonei Dristor:

Oportunitati imobiliare ale zonei Dristor - vezi oportunitatile zonei

Alte oferte din zona Dristor:

 

 

 

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:
Comentarii (81)
#81. Kasa Barnabas | 29.08.2009 | 17:25
0 (0/0)   
A fost de stiut, ca fiecare vrea sa ajunga guvernator, nui asa? Jos cu politica lui Basescu si PSD.
#80. Ciss | 25.08.2009 | 18:36
0 (0/0)   
Sau fii atent aici sa vezi coloratura deopinii :
http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/prima-casa-prinde-foarte--bine-in-obor-9481.html
#79. Ciss | 25.08.2009 | 18:32
0 (0/0)   
Ai perfecta dreptate, dar stii ca daca un fruct arata impecabil, sigur el este viermanos... Exista vreo posibilitate prin care sa-i tragi la raspundere ? Nu cred, pentru ca legislatia este facuta pentru muritorul de rand nu pentru manipulanti...

Si pentru ca a venit vorba de articole si cu riscul ca voi fi admonestat de IMOPEDIA, uite ce am primit in posta :
http://www.informatiiprofesionale.ro/juridic/ce-trebuie-sa-stim-inainte-de-a-cumpara-un-imobil/comment-page-1/#comment-734

Problema nu este tema articolului in sine, citeste posturile... Numai cuvinte pompoase ...

Trimite-mi un semn pe avicomprest@yahoo.com ca sa-ti dau adresa buna.
#78. bazavan | 25.08.2009 | 18:04
0 (0/0)   
Astept un om inteligent sa spuna aici clar, ce se va intampla in piata:vor ramane aceste preturi tot anul viitor,vor mai scade si cu cat? Astept raspunsuri si analize de profesionisti!
#77. Daniel Dobre | 25.08.2009 | 14:29
0 (0/0)   
Hmmm: search pe motor de cautare si gasesti articolele....fara cenzura!
#76. Daniel Dobre | 25.08.2009 | 14:24
0 (0/0)   
Inlocuieste stelutele cu :
1) blogspot
2)hotnews
2)hotnews
#75. Daniel Dobre | 25.08.2009 | 14:19
0 (0/0)   
Ciss, daca tot vorbeai de evaluari, hai sa vorbim si de manipulare. Uite un crunt exemplu :
Ama, blogger, povesteste aici experienta ei cu Prima Casa : http://ama2675.blogspot.com/2009/08/prima-casa-nu-nu-nu.html
Isi spune oful si renunta la achizitia prin "mirifucul' program, satula de intarzieri si drumuri inutile....
Cei de la Hotnews, preiau articolul....dar nu tot...ci doar atat cat sa reiasa ca ...a cumparat prin Prima Casa :
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-6076087-prima-casa-realitate.htm
Asta ce o fi, daca nu manipulare ???
Sau e pur si simplu o lipsa de profesionalism nemaintalnit, fapt pentru care cel ce se face vinovat de aparitia articolului pe hotnews.ro ar trebui trimis in concediu fara plata vreo doi ani de zile ?
Tu ce zici ?
Citeste bine ambele articole inainte.
#74. Daniel Dobre | 25.08.2009 | 11:27
0 (0/0)   
@ Ciss : ce pot spune decat ca atat timp cat macar o persoana asculta ce am de spus, mrita efortul. In ce priveste evaluarile facute de Anevar, lucrurile au stat si stau inca cam asa : vrea banca sa acorde creditul-iese evaluarea, nu vrea banca sa acorde-nu iese evaluarea!
Daca vrem sa dam vina pe cineva, cred ca tot banca poate fi acuzata, chiar si pentru rapoartele de evaluare. Cunosc evaluatori care au vrut sa traga un semnal de alarma, incercand sa fie cat mai "taiosi" in evaluari...Rezultatul : bancile cu care lucrau, le0au reziliat acreditarea, pe motiv ca "le sperie" clientii....
#73. Ciss | 25.08.2009 | 07:37
0 (0/0)   
Buna seara Daniel,

Te-ai batut cu morile de vant, pe informtiile pe care le-ai pus la dispozitia celor de aici, multi ar fi platit bani grei !
Este pacat ca suferim de efectul de turma pentru ca daca o singura persoana sustine contrariul, toti ceilalti sunt de acord nu din convingere ci pentru ca ASA au auzit si ei !!!
Daca nu au un argument solid pentru a te combate, atunci ba gasesc erori de exprimare, ba compara situatia de aici cu cea din strainatate sau pur si simplu procedeaza ca fASOLA mARIUS alias bAZAVAN, care sustine niste aberatii mai mari ca el !
Oricat de bine ti-ai sustine punctul de vedere, oricate argumente solide ai aduce in favoarea ideilor tale, oricat de bine ai prezenta realitatea, tot se va gasi cineva care va observa "paiul din din ochii tai" in caz ca ai vreunul, dar sigur nu va observa "batul din ochii lui" !

Ti-am mai parcurs odata ultimul comentariu si intr-adevar nu poti sustine un pret ca fiind corect pentru ca nu ai calitatea de face o estimare corecta, dar ma gandesc eu, ESTIMAREA/EVALUAREA celor de la ANEVAR facuta pe 3 poze si "zvonurile" din piata este corecta ? Eu personal cred ca nu...
#72. Daniel Dobre | 24.08.2009 | 12:17
0 (0/0)   
@71 Ciss : traim momente ciudate in piata. Avantajati de aparitia programului Prima Casa, proprietarii au profitat imediat si au marit preturile locuintelor. Cu toate astea, din ce in ce mai multi REFUZA sa accepte oferte venite tocmai din partea acelor clienti ce apeleaza la acest program ! Motivatia, lesne de inteles, neincrederea in program. Desi logic ar fi ca urmatoarea miscare inteligenta a proprietarilor sa fie reducerea preturilor, tocmai pentru a facilita achizitia apartamentelor de catre clientii cu credite obisnuite sau de catre cei cu lichiditati....aceasta miscare intarzie sa apara.
Observatie : la acest moment, vanzatorii care doresc sa tranzactioneze proprietatile pe care le au, ar face o mutare castigatoare prin reducerea pretului la ofertele proprii. Va atrag atentia ca, cu cat intelegeti mai repede acest fenomen, cu atat veti avea mai mult de castigat stimati vanzatori. Pentru cei care mai spera sa vanda la mai mult de 60.000 euro un apartament de 2 camere, nu pot decat sa ii compatimesc. Pentru doza de irealism din dotare....
Si, ca sa fim pe de-a intregul cinstiti : la 60.000 euro/ apartament 2 camere de 55 mp(media suprafetei unui apartament de 2 camere in Bucuresti), reiese un pret de peste 1.000 euro/mp. Pentru un bloc care are cel putin 20 ani vechime, este un pret bun. Nu ma hazardez sa spun ca este corect, pentru simplu motiv ca nu pot estima acest lucru, asa cum nu cred ca o poate face cineva.
#71. Ciss | 23.08.2009 | 23:05
0 (0/0)   
#69, Mardare,

Intr-adevar gramatica limbii romane lasa de dorit, poate este una dintre putinele greseli facute daca nu singura de catre Daniel.
Afara de faptul ca D-vs "cautati motive...", adica sunteti impotriva lui - ce spuneti despre ortoepia, ortografia si punctuatia aceleiasi limbi ?

Ca sa fiu rautacios va gasesc si eu motiv.
In expresia ""mai nea stie tot"" ati ( cum se scrie ati sau a-ti ) omis un semn care se numeste APOSTROF... Se pune dupa NEA' ...

S-au mai scumpit sau s-au mai ieftinit apartamentele in Dristor ? Cum e !?!?!
#70. Daniel Dobre | 22.08.2009 | 12:41
0 (0/0)   
@69 : Domnule(sau doamna), multumesc pentru observatie, o sa incerc sa indrept erorile gramaticale aparute in textele mele. Cand scrii noaptea tarziu, dupa o zi de munca istovitoare(si dupa ce te-ai chinuit sa adormi doi copii care refuzau sa accepte somnul), mai faci si asemenea erori. Nu e o scuza, recunosc, dar poate fi circumstanta atenuanta....
Oricum, ce conteaza mai mult : gramatica textului sau realitatea acestuia ? Pentru ca : cu 20.000 euro dati(sau da-ti) avans te poti muta anul asta in casa noua. Indiferent cum as scrie, ideea ramane.
Multumesc oricum pentru atentionare si pentru ca imi atrageti atentia ca singurele greseli din afirmatiile mele sunt cele de gramatica. Ma bucur ca in rest, totul vi se pare real, credibil si bine conturat.
#69. Mardare | 22.08.2009 | 06:52
0 (0/0)   
Mai, Daniel Dobre,

Invata intai sa scrii si abia apoi apuca-te sa-ti satisfaci orgoliul de guru. Printre alte enormitati, ai scris: "cu 20.000 euro da-ti avans te poti muta anul asta in casa." Habar nu ai de participiu trecut? Se scrie "cu 20.000 euro dati avans te poti muta anul asta in casa", mai nea stie tot.
#68. dan | 20.08.2009 | 11:49
1 (0/1)   
Mi se pare o mare teapa "prima casa"...
1. pretul apartamentelor a crescut peste noapte cu peste 10000euro
2.dobanda de euribor(momentan 1%)+5.5 % e o mare aberatie....acest euribor acum 2 an1 a fost de 5%( unde va junge iar in urmatori 2 ani) => in cel putin 2 ani dobanda va fi de 10,5% in euro-o dobanda extrem de mare
3.problema avansului...ai nevoie de antecontract de vanzare-cumparare unde dai un avans sa zicem de 2000 euro...conform abtecontractului daca in 30-45 zile nu cumperi apartamentul pierzi banii...DE CE ESTE NEVOIE DE ANTECONTRACT PENTRU APROBAREA CREDITULUI
4.programul va tine pana imedeiat dupa alegeri..cand va fi anulat (parere personala)
#67. Karina | 18.08.2009 | 09:40
0 (0/0)   
Daniel, toata stima!
#66. Daniel Dobre | 17.08.2009 | 23:50
1 (0/1)   
@56 : daca la acest moment platesti chirie, ar fi bine sa te gandesti la o achizitie mai temeinic. Nu te grabi insa in a face alegerea si mergi mai departe doar atunci cand esti convinsa ca merita.
#65. Daniel Dobre | 17.08.2009 | 23:46
1 (0/1)   
@55 : dosarele noastre s-au blocat momentan la Fondul de Garantare. Acolo ajung, dar nu se intorc cu acceptarea. Am citit chiar in aceasta seara un articol despre o doamna care spune ca a luat credit cu Prima Casa. Din pacate, articolul a fost atat de scurt si de evaziv, incat nu prea am inteles unde si-a luat, care a fost banca sau altceva mai concret.
Daca iar e un articol facut ca cel cu Prima Casa unde a fost prezent si premierul, o sa incep sa cred in spioni si manipulatori politici !
#64. Daniel Dobre | 17.08.2009 | 23:41
1 (0/1)   
@54 : Luiza, nu iti pot spune ce sa faci tu, insa ti-as putea spune ce as face EU, daca :
-daca as avea nevoie de o locuinta, in care sa stau ,eventual daca ai si o familie, etc, atunci as cumpara-acum sau peste 3-4 luni, nu e mare diferenta;
-daca nu este o urgenta, as incerca sa mai astept, sa ma orientez catre ceva mai bun; poti gasi o solutie sa achizitionezi un apartament intr-un bloc nou, unde sa platesti acum o suma, o perioada de 2-3-4 ani sa platesti niste rate, de 300-400 euro pe luna, iar ulterior, diferenta ramasa sa o achiti printr-un credit pe care la acea vreme o sa il poti accesa; sau paote o sa ai cash in 3 ani sa poti face achitarea; as merge chiar mai departe cu gandul si as incerca sa ma orientez pe o casa, langa Bucuresti, intr-un ansamblu rezidential care sa aiba in componenta un parc, o clinica medicala, un magazin, unde vecinii mei sa fie oameni civilizati(sunt mai multe astefel de ansambluri pe langa oras); cu 20.000 euro da-ti avans te poti muta anul asta in casa, platesti cativa ani rate, iar ulterior achiti -cash sau credit; mai bine parca decat intr-o garsoniera, ce zici ?
#63. Daniel Dobre | 17.08.2009 | 23:34
0 (0/0)   
@ 51 si 52 : mai citeste te rog odata : mi-am spus parerea, argumentata! Spre deosebire de voi, cei care faceti "previziuni" dupa cum dormiti noaptea, eu cand afirm ceva, trebuie sa si argumentez. Asa am fost eu invatat "la tara", acolo unde am invatat meseria de agent imobiliar!
Nu sunt Nostradamus stimabile, sa prviesc in viitor si sa spun "atat!". Iar la poker, se blufeaza foarte mult. Iar de obicei, dau "all in" la risc.....nu am mai mult de o pereche in mana. Insa pana la finalul mainii, imi iese de un full ....sau un careu.
In imobiliare, nu pot blufa cu banii celor care imi asculta sfaturile! Asa ca ori ma bazez pe o informatie argumentata, ori mai bine stau deoparte.
#62. Ciss | 17.08.2009 | 22:04
-1 (1/0)   
Ma , baiat,

Eu iti stiu aproape toate comentariile si daca ai RIPOSTAT la comentariul pe care l-am facut catre BAZAVAN, asta arata ca esti UNA SI ACEEASI PERSOANA cu fASOLICA mARIUS!!!
Singura persoana cu care presupun ca as vrea sa ma cuplez, esti tu mey pentru ca s-a legiferat :) !!! Dar nu imi permit pentru ca tu ai 2 calitati identice pe care nu pot sa le divulg !
Bafta ! Cat despre propunerea facuta Luizei, este adevarata !

P.S. Eu iau apararea agentilor, nu a zvonistilor !!!
#61. vaimamalor | 17.08.2009 | 21:57
-1 (1/0)   
adica draga Luiza, sa nu te combini cu Ciss, sa te combini cu fasole:)))))
#60. fasole m arius | 17.08.2009 | 21:41
0 (0/0)   
Tu Ciss, vrei sa te combini cu Luiza...Nu se combina cu somerii,sa stii!Luiza asculta un om cu scaun la cap:nu te lua dupa netotul asta de Ciss...auzi si tu ce nick name si-a tras...parca asa face wc-ul din tren cand tragi apa...cisssss,nu?Asteapta pana in 2010 in vara si o sa gasesti garsoniera cu 30000 euro lejer!Nu te lua dupa astia care iti spun sa iei 10000 de euro din banca.Sunt tipi care traiesc dupa urma femeilor sa stii!
#59. Ciss | 17.08.2009 | 21:18
0 (0/0)   
Luiza,

Daca tu esti @54, 55 si 56 si daca ai posibilitatea sa faci un imprumut de nevoi personale de max. 10.000, pe langa cei 32.000 ai tai, maine ai garsoniera 1/Sdc, 32 mp.
Nu sunt numai Bancile la mijloc ci si Fondul de Garantare... De aici pornesc neconcordantele.

Lasa-l pe Bazavan ca este razna de cativa ani, parca este platit sa faca ANTIRECLAMA !!! La el preturile sunt cu 35-40% mai mari decat realitatea !!!
#58. vaimamalor | 17.08.2009 | 21:07
0 (0/0)   
to bazavan....esti matale sigur ca nu o sa fie 79.999? Adica eu adica atata cred ca o sa fie, ca daca as sti ca se scumpeste de la 79.999 la 80.000 n-as mai sta pe ganduri, mi-as lua azi. da asa, mai astept un pic...
#57. bazavan | 17.08.2009 | 20:38
0 (0/0)   
Prima Casa va face ,ca in toamna 2010 , un partament de 2 camere sa ajuga 88000 euro,fetito!
#56. luiza sima | 17.08.2009 | 20:34
0 (0/0)   
Daca ma mai tin astia la firma ,pana in toamna 2010 strang 38000-40000 euro.Sa astept pana atunci ?Voi putea cumpara un apartament cu banii astia?
#55. luiza sima | 17.08.2009 | 20:32
0 (0/0)   
Sunt si eu curioasa sa ma dumiresc, unde se blocheaza prima casa?La guvern?La banci?Cei ce pun dosarele sunt subtirei la venituri?Nu sunt solvabili?Au inca cas la gura?
#54. Luiza pt. Daniel Dobre | 17.08.2009 | 20:28
0 (0/0)   
Am 32000 euro, ce ma sfatuiti,sa mai stau sau sa iau un confort 2?La prima casa nu pot sa ma calific deoarece am 1/2 mostenire la un apartament.
#53. Ciss | 17.08.2009 | 20:27
0 (0/0)   
Vendeta in stil romanesc ... Domnule Daniel Dobre, sunteti tinta ironiilor multora de aici chiar daca tema era cu totul alta.

Vad ca toti se pricep la imobiliare, care mai de care vin cu idei pe care le numesc STRICT SUBIECTIVE ! Vad povesti cu apartamente promovate de agentii, vad insi care bat
agentzii de scot 1500 e de la ei in loc de cele 500 pe care le-au achitat ca avans, explicatii carora li se gaseste cate o "neregula" de fiecare data.
Domnilor, lasati-l in pace pe Daniel pentru ca explicatiile pe care vi le-a oferit aici GRATUIT, in alta situatie v-ar costa bani grei...

Daca sunteti asa avizi de rascoala, sariti si la gatul celor care va scumpesc benzina ZI de ZI cu cativa banisori !!!!
Lasati-i pe agenti sa-si faca treaba pentru ca vreti nu vreti, asupra lor aveti control, ei apartin unei Agentii sau poate vreti sa nimeriti pe mana MANDATARILOR !!!

Nu va obliga nimeni sa lucrati cu nicio Agentie/agent, puteti sa actionati ca si particular !!!

Apropo, sunteti chiar asa perfecti ? Ma indoiesc !

P.S. Nu sunt agent !!!
#52. pt.Daniel Dobre | 17.08.2009 | 20:04
0 (0/0)   
Domne' daca nu stii,nu raspude...ca nu-i bai!
#51. pt. Daniel Dobre | 17.08.2009 | 19:58
0 (0/0)   
Domne' omul acela, te-a intrebat ceva concret si dumneata o dai cu 3 variante...Spune clar,cu bunul simt de baiat de la tara pe care cred ca il ai si nu l-ai alterat prin Bucuresti inca,care va fi soarta acestui program , PRIMA CASA si cat va fi o garsoniera ,clar si concis pe ce mizezi dumneata ,ca la poker :va fi...atat!
#50. Daniel Dobre | 17.08.2009 | 11:24
0 (0/0)   
@ 45 -situatia, din punctul meu de vedere :
-daca prima casa esueaza lamentabil, iar bancile nu vin rapid cu produse de creditare cu conditii mult imbunatatite, ajungem la primavara undeva la 20.000 euro/per gasoniera in Dristor(mai jos de acest pret nu vad o scadere mai devreme de iarna 2010 si doar decat daca intra tara in faliment);
-daca prima casa esueaza, dar bancile VIN cu alte credite competitive, accesibile, preturile vor fi undeva la 40.000 Euro/per garsoniera;
-daca prima casa chiar intra in vigoare si chiar incep sa se dea creditele, iar alte banci vin si ele cu produse similare acestui credit, e posibil sa ajunga la 50.000 euro.
#49. Daniel Dobre | 17.08.2009 | 11:17
0 (0/0)   
@44 : daca aveti bunavointa sa si intelegeti randurile scrise de mine, veti constata ca am dreptate in ce afirm ; daca insa sunteti crescut printre oi si singura logica aplicabila in cazul dumneavoastra este cea a berbecului, va rog sa va intoarceti la stana!
Dar ca sa va dau detalii : perioada de crestere economica, intre doua crize financiare, este in medie de 30 de ani. Consultati va rog publicatiile economice si veti constata acest lucru. Asadar, daca incep sa patesc un credit, imediat dupa o criza finaciara, probabil voi reusi sa il achit inainte de aparitia urmatoarei crize financiare! Mai mult, cam dupa 15 ani, o sa am suficiente fonduri sa il achit integral. Conform ciclurilor financiare de pana acum, cam asa ar trebui sa evouleze lucrurile.
Mai mult, e spuneam ca mi-as dori sa imi pot permite o locuinta de 100.000 euro, decat sa nu imi pot permite una de 35.000 Euro. Unde vedeti dumneavoastra neregula in aceasta afirmatie ?
#48. Daniel Dobre | 17.08.2009 | 11:08
0 (0/0)   
@43 : Domnule, sunteti "vid" intradevar. Incetati sa mai da-ti vina pe agentii imobiliari pentru frustrarile dumenavoastra personale! Nu, nu agentii imobiliari au invatat proprietarii sa creasca preturile. NICIODATA!
Piata imobiliara a avut nevoie de oameni care sa evalueze evolutia preturilor. Cei care au afirmat ca vor creste preturile, fie agenti imobiliari sau altceva, vedeti bine ca au avut dreptate. Deci, nu au vorbit prostii. Intre a face o evaluare a ce urmeaza sa se intample si a face o manipulare spre ce doresti sa se intample, este mare diferenta!
Manipulare si destabilizare, pot face si au facut persoane gen Dinu Patriciu,care in timp ce "analiza" scaderea preturilor si prevestea agonia imobiliara, cumpara "la greu" Mivanul si alti dezvolatori si fonduri de investitii si domnul Prigoana care, de la inceputul anului "apostoleste " nivelul de pret al unui apartament de 2 camere la 30.000 euro(destul de departe de previziune momentan), dar care "uita" sa ne povesteasca despre cele 6 blocuri si un hotel de 4 stele, pe care le-a planificat spre dezvoltare pe terenul unde isi avea sediul ROsa(by the way : pretul targetat de domnia sa pe mp ar fi de 1200 E+TVAl pana de curand si nici despre implicarea domniei sale in mai multe proiecte imobiliare deja existente in oras!
In incheiere : cel mai mare manipulator al pretului, este statul roman. De ce, cred ca va da-ti seama si singuri!
#47. Daniel Dobre | 17.08.2009 | 10:51
0 (0/0)   
@42 : Stimate domn,
Probabil va imaginati ca acel agent este de vina ca nu v-a aprobat banca creditul. Din experienta personala, va pot spune ca indiferent daca vanzarea se finalizeaza sau nu, munca agentului imobiliar se desfasoara cam in aceleasi conditii. Practic, agentul va cauta o proprietate, mergeti la vizionari, se fac negocieri, se semneaza antecontractul, se depune doasarul la banca, se face evaluarea...si sesemneaza contractul de vanzare cumparare. Ei bine, in cazul dumneavoastra, ultimul criteriu de pe lista, nu a mai fost indeplinit. sa inteleg ca in acest caz agentul nu si-a facut meseria ?
Spuneti ca refuza sa va restitui 500 de euro, primiti ca avans la comision. Eu va transmit ca trebuie sa fiti multumit atat timp cat nu va solicita sa achitati si diferenta pana la intreaga valoare a comisionului!
#46. Sarkozy | 17.08.2009 | 03:57
1 (0/1)   
Apartament cu doua camere, 44m2, mobilat, bucatarie echipata, masina de spalat, garaj. Chiria, inclusiv intretinerea, 550 eur. Transport in comun la 3 minute, centre comerciale la 15 min. Zona ultra centrala ... a Strasbourg-ului... he he he. Da, acolo locuiesc eu! Apartamentul l-am inchiriat direct de la proprietar altfel mai plateam o taza de agentie de vreo 600-700 de euro. Ce se intimpla in Romania e dementa pura! E adevarat ca prturile apartamentelor sint mari, daca vrei sa cumperi, chiar si acum, dar o familie isi permite relativ usor un credit imobiliar, asta fara sa fie nevoie sa traiesti cu paine si apa. In plus, dobinda pe care o platesti la un credit imobiliar se deduce din impozit iar daca e prima locuinta pe care o cumperi dobinda e mai mica.Asa stau lucrurile la francezi. Daca vine vorba de Romania, un credit imobiliar in euro, acum, e sinucidere curata! EURIBOR e la 1%, un minim sub care nu prea mai are cum sa scada, dimpotriva, va creste iar cresterea lui aduce cresterea ratelor la banca. Si daca n-ar fi asa, tot nu as lucra cu bancile din Romania, pline de aroganti jegosi si incompetenti pusi pe capatuiala, intr-un mediu reglementat doar pentru profitul lor. Solutii ar fii dar unii sint prea snobi si **** ca sa nu locuiasca in Bucuresti asa ca isi merita soarta. Ca termen de comparatie, pentru constructii noi, in centrul Strasbourg-ului pretul pentru un m2 construit variaza intre 2200 si 3000 euro iar spre periferie intre 1500 si 2500 euro. Nu mai aduc vorba de autostrazi, parcuri, transport in comun, nivel de trai in general, ca nu exista termen de comparatie cu Bucurestiul.
#45. pt dl.daniel dobre | 16.08.2009 | 19:09
1 (0/1)   
La cat estimati ,dar sincer, ca va ajunge o garsoniera in Dristor in luna mai-iunie 2010?Dar sincer!
#44. pt.Daniel Dobre | 16.08.2009 | 18:45
0 (0/0)   
Domne,esti tare!Ai o logica de catar crede-ma!,,Mai bine sa fie un apartament 100000 de euro dar sa ni-l putem permite,decat 35000 de euro dar sa nu ni-l putem permite nici unul'' zici.Ha ha ha !Pai bai ,Tataie, de unde stii tu ca ti-l poti achita ,permite cum zici ,100% sigur, in 35 de ani?Iei 100000 de euro de la banca si dai 300000 inapoi in 35 de ani!Cine crezi ca isi permite in Romania sa cumpere cu 100000 euro cash?0.9 %,iti spun eu!,,Mai bine sa fie 100000 euro un apartament'',PAC-PAC,nu mai tine tataie!Cata carte ai?
#43. florin vidu | 16.08.2009 | 18:22
0 (0/0)   
Pai bai domnu'Dobre,dar in anii trecuti nu i-ati invatat dumnevoastra pe vanzatori sa creasca preturile?Asa este sau nu?Nu va mai dati fete mari acum cand astia ,la orice program ,,prima casa'' care sa ii scoata la liman cresc preturile .Fac ceea ca au fost invatati de voi!
#42. Pentru Daniel Dobre | 15.08.2009 | 19:29
0 (0/0)   
Dle Daniel Dobre daca sunteti agent imobiliar spuneti-mi si mie cum sa nu aiba lumea o impresie proasta fata de agenti imobiliari cand eu personal am de recuperat de la un agent suma de 500 euro deoarece contractul de vc nu s-a incheiat (vina nu a apartinut nici uneia din parti , chiar am avut si clauza in antecontract ca, daca banca nu acorda creditul necesar din orice motiv, indiferent de motiv, se ristituie avansul) .
Vanzatori nu vor sa restituie avansul iar agentul nu vrea sa restituie avansul din comision.
Deci sa nu mai vad picior de agent sau agentie in fata mea ca l bat pana scot 1500 euro pe care i am pierdut din pielea lui.
#41. momo | 13.08.2009 | 23:26
1 (1/2)   
Cine draq sa se mute in mizeria aia de sat numit Bucuresti?
#40. vaimamalor | 13.08.2009 | 18:30
0 (0/0)   
Intai de toate, ca unii dintre noi isi pot permite si acum un apartament de 50-60.000 de Eur.Este si motivul pentru care preturile nu se vor prabusi pana la 15.000 de Eur. Dar ce rost are sa investeasca acum in conditiile in care sunt premise ca peste un an sa il cumpere la aproape jumatate de pret?Unii spun ca preturile vor ajunge la 15.000 de Eur pentru ca atat erau in anii 90. Dar uita un lucru. Spre deosebire de atunci, in perioada ante-criza, chiar daca nu s-a format o clasa de mijloc puternica, sunt tousi destui care au pus un ban de o parte. In anii 90, cu mici exceptii, nimeni nu dispunea de cash. Dar nu sunt de acord cu tine. Sau poate ca sunt, dar pe jumatate. Adica as fi dispus sa dau 100.000 de Eur pe un apartament care a costat, sa zicem 75.000-80.000 (in conditiile actuale-teren si materiale de construcite ieftine). Eu zic ca e un pret rezonabil, iar adaosul ar trebui sa fie mai mult decat multumitor pentru investitor. Dar nu as fi dispus sa dau 100.000 de Eur pe un apartament din bloc vechi sau din bloc nou dar intr-o zona marginasa si construit cu materiale ieftine, al carui cost de construcite ar fi fost sub 40.000 de Eur. Faptul ca mi-as putea permite nu inseamna ca trebuie neaparat si sa dau atatia bani, nu se justifica economic.
#39. Daniel Dobre | 13.08.2009 | 18:07
0 (0/0)   
In ce priveste preturile, eu vad lucruri asa :
mai bine sa fie 100.000 euro pretul unui apartament, dar sa ni-l putem permite(servici, crestere economica, stabilitate financiara, salarii crescute), decat sa coste 15.000 euro(sau 35.000 Euro) si nici eu, nici tu, nici alti, sa nu ni le permitem!
Nu esti de aceiasi parere "vaidemamalor"?
#38. Daniel Dobre | 13.08.2009 | 17:45
0 (0/0)   
@37: vaimamalor : deja mi se pare ciudat sa ma adresez tie fara sa iti pot spune pe nume; nu de alta dar simt ca te cunosc si parca vorbim pe aceiasi limba; dar sa revenim:
Nu faptul ca stau cu chirie era problema ci, faptul ca majoritatea celor care vorbesc despre agentii imobiliari prin forumuri, au impresia ca agentul imobiliar conduce un Mercedes si sta intr-un apartament de lux(sau de ce nu vila), ambele obtinute pe "spinarea fraierilor pacaliti". Ei bine, nu e asa. Eu conduc un Opel Astra, luat in leasing si stau cu chirie. Asta inseamna, cel putin din punctul meu de vedere, inseamna ca nu sunt asa cum ma considera unii.
#37. vaimamalor | 13.08.2009 | 17:18
0 (0/0)   
Domnule Dobre (constat ca Sorin Cocis, chiar a avut dreptate, am cam prea mult timp liber pentru postari:D ) dar care este problema daca stai cu chirie? Sa zicem, intr-adevar, ca numarul membrilor familiei poate fi un impediment, dar daca gasesti posiblitatea sa inchiriezi ceva pe termen lung, nu mai e o problema chiar atat de mare. Mi s-a reprosat ca si eu, ca si altii, astept sa se faca pretul apartamentelor 15.000 de Eur. mi-as dori, dar nu o sa se ajunga aici, personal cred ca un apartament de 2 camere intr-o zona semicentrala va ajunge in jur de 30.000-35.000 (eu asta astept, pt ca atat cred eu ca or sa scada). Poate ca nici atat, nu stiu, mi s-a reprosat ca prea ma dau agent imobiliar. Nu, dar d-aia e un fel de forum, sa-mi exprim parerea. Am dreptul la una, nu? chiar daca as fi gunoier sau as practica orice alta meserie, onorabila pana la urma.....
#36. Daniel Dobre | 13.08.2009 | 17:06
0 (0/0)   
@35 vaimamalor : atat problema ta, cat si problema noastra puteau fi evitate daca :
-tu apelai la un agent imobiliar, bazat pe o recomandare obtinuta de la un prieten, coleg, cunostinta, care sa mai fi lucrat cu agentul respectiv si care sa te indrume catre o persoana careia sa iti convina sa ii platesti acel comision si sa fii convins ca il merita;
-daca clientul ar trata cu respect agentul;
-daca agentii imobiliari ar trata cu profesionalism fiecare client.
In ce il priveste pe Sorin, pe care il vad destul de suparat astazi, daca ai avea ocazia sa lucrezi cu el, iti garantez ca ai fi multumit de serviciile prestate si de profesionalismul lui.
P.S: in meseria asta, in 6 ani de activitate, am intalnit atat oameni care m-au facut sa ma simt mandru si implinit de profesia aleasa, cat si oameni care m-au facut sa ma scarbesc de ea. Dupa fiecare caz nefericit, am tras aer adanc in piept si am luat-o de la capat. Inca nu imi pare rau ca am facut-o ! V-o spune un "imobiliar" casatorit, cu doi copii si care sta cu chirie. Atat de mult am "profitat" de pe urma "speculei imobiliare" si atati clienti am "tepuit", incat nu am fost in stare sa imi i-au cel putin o garsoniera!
Da' las' ca scad preturile la 15.000 Euro la anu si imi i-au atunci!(sau poate nici atunci, ca daca se duce piata la vale, eu nu mai fac vanzari, tara intra in faliment, banca nu o sa imi dea credit, eu nu o sa mai am servici......) Cred ca preferam varianta de anul trecut in care erau 80.000 euro apartamentele de 2 camere, dar speram in cresterea economica a tarii, in cresterea numarului de vanzari si in posibilitatea ca in urmatorii doi ani sa am si eu casa mea. Acum, cu criza asta, nici nu mai visez la ea!
#35. vaimamalor | 13.08.2009 | 16:35
0 (0/0)   
to Sorin Cocis
:))esti frustrat de posturile mele sau mi se pare mie? Vad ca iti dai cu parerea despre mine, pe cand eu am vorbit de agentii imobiliari cu care am intrat in contact. Dar poate ca si tu esti la fel ca ei si te simti. Ca fapt divers, am banii mei, muncesc, da uite ca n-am ce face la munca din cauza crizei:) (nu lucrez la stat dauite, ca sa te oftici, am un loc caldut sic) si postez p-aici pt ca ma intereseza subiectul si mi se urca sangele la cap cand vad ce aberatii se spun pe aici. Cum spuneam, v-am pus si pe voi langa popi, stii tu, aia care zic una si fac alta, adica niste **** de oameni. Daca nu mai vrei sa imi dai replica, nu ma deranjeaza, daca o sa o faci, sa stii ca am timp sa-ti raspund (eu nu muncesc 10-12 ore), da nu in week-end ca am alta treaba. D-aia mi-am luat garsoniera in Tei, sa ma duc in week-end prin cluburi. Prefer sa fac cinste cu un pahar altor tipuri de ****, nu sa platesc comision la agentii imobiliare.
#34. Sorin Cocis | 13.08.2009 | 16:18
1 (0/1)   
Domne e ultimul post pe ziua de azi ca mai am si alta treaba de facut;
@#33. vaimamalor , domne vad ca esti juma de expert imobiliar sau poate unul intreg, vad ca iti dai cu parerea cam peste tot , am impresia ca ai nevoie de afectiune si de atentie . Uite lipsa de activitate aici " #2. vaimamalor | 12.08.2009 | 23:58 " , am impresia ca criza financiara te-a afectat ,ai mult prea mult timp la dispozitie si nu sti ce sa faci cu el, daca la ora asta ai timp de posturi, ori te macina atat de mult situatia economica si incotro se indreapta imobiliarele ca prea postezi peste tot. Pe viitor iti sugerez sa ne furnizezi datele tale personale ca sa te bagam in baza de date si sa stim sa nu colaboram cu tine.
Am impresia ca aia 300 de euro care ii platesti pe garsoniera , sunt bani lu mamica si lu taticu , ca tu postezi si acum si la 12 noaptea , deci nu ai timp sa si lucrezi. Intreaba un agent ce face pentru bani aia , sigur o sa iti spuna ca nu din postarea de comenturi aici la vin bani. Hai la revedere.,
#33. vaimamalor | 13.08.2009 | 15:58
0 (0/0)   
eu v-am spus exeprienta prin care am trecut eu, neplacuta, acum stiu cum se prezinta situatia si nici macar poze nu o sa va mai cer, pot sa contactez si singur proprietarii (nu la fel de multi pe cat as face-o prin voi, dar piata tot cam aia este). Faptul ca eu vroiam sa inchiriez in Primaverii garsoniera super lux cu 200 de Eur e problema mea, asta nu e o scuza ca voi trebuie sa prezentati garsoniere (nu in zona Primaverii, am glumit desigur) la 300 de Eur care arata ca un colt de rai si cand de fapt ele erau bombe. Ideea era ca se minte mult in imobiliare. Faptul ca eu nu am fost dispus sa ma arunc cu capul inainte nu e o scuza ca un agent imobiliar sa ma minta. Hai sa va mai dau un exemplu (dupa cum vedeti, eu vin cu exemple concrete) referitor la seriozitatea unui agent imobiliar. am gasit o garsoniera direct de la proprietar si care postase anunt pe internet ca o inchiriaza cu 275 de Eur. Ma suna un agent imobiliar care gasise probabil si el anuntul tot pe internet sa imi spuna ca a gasit o garsoniera cum vreau eu, in zona dorita de mine, si ca l-a convins pe proprietar sa o lase la....300 de Eur!!!!!. Adica maximul pe care ram eu dispus sa il ofer. Pai acum sincer, sa nu-mi bag eu ceva in el in momentul in care am vazut ca vrea sa ma prosteasca intr-un asemenea hal? Repet, nu spun ca sunteti toti la fel, doar ca imaginea mi-am format-o si prefer sa ma descurc in viata si fara ajutorul vostru:) In ceea pe priveste disponibilitatea de a imi pierde o zi ca sa vad cat e lumea de corecta, nu pot decat sa va multumesc pt invitatie si nimic mai mult!
#32. Sorin Cocis | 13.08.2009 | 15:48
0 (0/0)   
continuare post #30 : .....dar abia atunci o sa realizam" PRETUL IEFTINIRII "

@#31. Eugen - bv domne , ai rezumat in mod un pic brutal cea ce vroiam sa zic eu.
Adauga comentariu
Nume:*
Email:
Comentariu:*
 Doresc sa fiu informat pe e-mail de aparitia unui nou comentariu la aceasta stire
NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul media.imopedia.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail
B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2016 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video