Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

IMOPEDIA.ro ia pulsul cartierelor bucureştene:: Linişte pe piaţa imobiliară din Cotroceni

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 13201
În Cotroceni e linişte... pe piaţa imobiliară! Vânzoleala care a cuprins multe cartiere bucureştene, după lansarea programului Prima Casă, nici măcar nu a atins această zonă. E lesne de înţeles, prea puţine sunt locuinţele care se încadrează în plafonul impus de program.

Playerul flash nu este instalat.
Noi nu am făcut în acest an decât câteva închirieri, nu am făcut nicio vânzare şi nici nu avem cunoştinţe să se fi realizat

În prezent, vânzările sunt la pământ, iar preţurile au scăzut faţă de anul trecut cu circa 25%. Ceea ce i-a determinat pe mulţi proprietari să-şi retragă locuinţele de la vânzare şi să le închirieze până piaţa imobiliară se va redresa, spun agenţii imobiliari.

Dacă până acum puteau să ceară şi 3000-3500 de euro/mp la cumpărare. Acum vorbim de preţuri de 2000-2500 euro/mp, iar la închiriere majoritate tranzacţiilor se realizează la 12-13 euro/mp, până anul trecut vorbeam de 20 de euro/mp" ne-a declarat Tănţica Lascu, Director General ROND Exclusive.

Puţinii cumpărători care investesc în zonă sunt, în general, oamenii de afaceri, care sunt jucători pe piaţa imobiliară şi ştiu când se achiziţionează un imobil, la ce preţ şi cum se scoate profit din el, sunt de părere agenţii imobiliari. Şi conştienţi că vânzările nu merg, iar pe piaţă sunt oferte destule, cei interesaţi să cumpere îşi permit acum să fie şi mai pretenţioşi.

"Cumpărătorul este mult mai decis şi mult mai mofturos. Fiind o zonă de lux, cumpărătorii se bazează pe cash, sunt oameni care probabil aşteaptă de un an şi jumătate achiziţionarea unui imobil în Cotroceni, dar fiind în piaţă au aşteptat momentul oportun. Pentru că au foarte multă experienţă în domeniul afacerilor, sunt foarte constienţi că se poate renegocia până se face un antecontract, se mai poate lăsa la preţ. Deci poate dura o vânzare şi şapte luni" spune  Silvia Stochiceanu, consultant imobiliar Galaxy Imob.

"Cei care dispun de lichidităţi caută foarte mult până găsesc ceva, oferă preţuri foarte mici în comparaţie cu cele solicitate de proprietari, numai cei care au nevoie cu adevărat de lichidităţi accepte preţul cumpărătorilor." adaugă Tănţica Lascu.

Pentru a avea acces la cât mai multe apartamente disponibile pe piaţă, majoritatea cumpărătorilor apelează la agenţiile imobiliare. Acceptă să semneze contracte pentru plata comisioanelor, dar, în final, mulţi dintre ei uită să-şi onoreze promisiunea, spun reprezentanţii agenţiilor imobiliare.  

Ce se caută în zona Cotroceni?

"Accentul se pune case, vile şi apartamente în vile, deorece este o zonă exclusivită. Am putea spune, în glumă, este ca un hotel cu circuit închis, Cotroceniul" declara Silvia Stochiceanu.

Iar criza, l-a cam lăsat fără turişti, am adăuga noi.

"Anul 2009 a fost mai mult o perioadă de tatonare. Vor să vadă foarte imobile, nu au bani suficienţi, speră să le ajungă banii pentru a achiziţiona la nişte costuri foarte mici. Noi nu am făcut în acest an decât câteva închirieri, nu am făcut nicio vânzare şi nici nu avem cunoştinţe să se fi realizat", mai adauga Tănţica Lascu.

Avantajele cartierului Cotroceni potrivit agenţilor imobiliari: 

  • locuri de parcare;
  • una dintre cele mai frumoase şi liniştite zone ale Capitalei;
  • locuinţe cu arhitecturi deosebite;
  • trafic lejer;
  • zonă bună de birouri.


Dezavantajele cartierului Cotroceni potrivit agenţilor imobiliari:  

  • ofertă scăzută de locuinţe;
  •  multe locuinţe au fost cumpărate cu legea 112;
  •  lucrările de reconsolidare sunt foarte scumpe din cauza pânzei freatice care este foarte sus.

Oportunităţi imobiliare ale zonei Cotroceni:

Oportunitatile zonei  - click AICI

Alte oferte din Cotroceni:
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:
Comentarii (23)
#23. Alex | 07.09.2009 | 14:34
1 (0/1)   
Pt Rasvan - faptul ca nu stii sa scrii imi zice totul despre tine, esti agramat. De aceea, suntem unde suntem pentru ca sunt o gramada de **** ca tine in tara asta care nu stiu sa lege o propozitie (vezi dezacordurile gramaticale: "au venit agenti" si NU "a venit agenti", "agenti ... care ziceau" si NU "agenti .... care zicea "). Acum ce vrei sa zici, ca toti care au un CV cu studii si experienta sunt ****? Hai sa fim seriosi!
P.S. Stai linistit capul meu e bine unde e si cu ce e in el!
MARS sa ii zici mamei tale sau cui iti permite! Eu nu iti permit si cu asta am incheiat discutia cu tine pentru ca am multe alte lucruri de facut mult mai importante!
#22. Rasvan | 04.09.2009 | 11:23
-1 (1/0)   
Pentru alex: Vai de capul tau , nu de al meu.Laguna albastra nr.35 , du-te sa o vezi .Nu stii si te repezi sa vorbesti prostii. Am dat-o in vara 2007 cu 205 000 de euro .A venit o gramada de agenti priceputi ,cu **** in cap care zicea sa cer cel putin 260 000-280 000 de euro .Daca ma luam dupa ei nici acum nu o vindeam .Am stat 3-4 luni la 240 000 de euro , dupa care am scazut brusc la 210 000 si am dat-o in doua zile .Asa ca **** si nu mai vorbi prostii. Iar cu CV-ul impresionant aia din Wall Street care au prabusit economia mondiala , cam ce CV-uri crezi ca aveau ? Inca odata MARSHH.
#21. merci | 20.08.2009 | 23:25
0 (0/0)   
multumesc pt raspuns. eram curios cum au reusit unii nebuni sa evalueze 2 cam in dr taberei spre exemplu, in blocuri inainte de 77, la peste 100.000 euro la sfirsitul lui 2007 inceputul lui 2008, se pare ca ori metodele de evaluare sint egale cu zero ori evaluatorii sint dusi cu capu rau de tot sau mai degraba e totul dupa ureche in tara asta
#20. Alex | 20.08.2009 | 16:02
1 (0/1)   
Sunt mai multe metode de evaluare, iar in functie de proprietatea evaluata acesta aplica metodele resp: comparatia vanzarilor, abordarea prin cost, capitalizarea veniturilor.... In urma aplicarii acestora se obtin valori diferite, se face o medie sau se alege una din valorile obtinute. Nu sunt niste criterii propriu-zise, ci niste calcule matematice si corectii ce se aplica, necesitand foarte multa atentie pentru a obtine un rezultat cat mai corect.
#19. intrebare | 20.08.2009 | 15:11
0 (0/0)   
cum anume stabileste pretul un evaluator, pt un apartament intr-un bloc vechi, fara bulina anii 60-80 spre exemplu? pe ce criterii?
#18. Tantica LASCU | 20.08.2009 | 14:41
0 (1/1)   
Indiferent ce serviciu aveti nevoie, inainte de a incepe orice colaborare, este bine sa faceti o verificare minima pe Google. Este cel mai usor si la indemana oricui sa afle cu cine lucreaza. O spun din proprie experienta, in sensul ca noua atunci cand ne intra un client, primul lucru pe care il facem este de a cauta informatii despre acesta. Asa cum dumneavoastra va este frica de agentii imobiliari neprofesionisti, tot asa ne este si noua frica de clientii neseriosi, sau "samsarii" care se dau drept clienti. Sper ca sfatul meu sa va fie de folos pe viitor.
#17. Alina | 20.08.2009 | 13:34
0 (0/0)   
Tantica, ai dreptate pe de o parte. Voi, agentii, cam trebuie sa scoateti castanele din foc aruncate de alti agenti care nu au un cv precum al tau. Nu am de ce sa te flatez pentru ca nu te cunosc, dar eu sunt dintre cei care s-au intalnit mai mult cu agenti slab pregtiti decat cu unii valorosi...
#16. Tantica Lascu | 20.08.2009 | 10:44
0 (1/1)   
Din pacate sunt multi neprofesionisti in toate domeniile de activitate, nu numai in domeniul imobiliar. Industria imobiliara, peste tot in lume, de cand a aparut acest segment economic, a stimulat si a sedus pe cei cu bani la castiguri si specula. Oare de ce acum cei cu bani cumparara proprietati ieftine in SUA, in Franta? Pentru castigurile viitoare, pentru valoarea viitoare. Era de asteptat ca va veni o scadere a preturilor si asta am sustinut intotdeauna, dar nu atat de profunda si nu atat de repede. Daca faceti o analiza a evolutiei in timp a pietelor imobiliare internationale, veti vedea ciclul acestora:ascendent, descendent, ascendent, descendent. Este ceva normal. Insa, cei sapte ani de acasa, pe care unii nu ii au, ar trebui sa ne opreasca sa adresam invective, jigniri si sa bagam intr-o mare oala pe toti cei care fac imobiliare. Toti la un moment dat suntem fie vanzatori, fie cumparatori, dezvoltatori, chiar toti in tara asta suntem "manelisti"? Este trist daca este asa si daca ne resemnam cu asta!
#15. mda | 19.08.2009 | 23:06
-2 (2/0)   
singurul lucru la care se raporteaza pretu e puterea de cumparare si intelect adica cerere-oferta. nu trebuie sa fii "expert in imobiliare" pt asta. suna rau de tot "expert in imobiliare" in tara asta unde imobiliarele se fac dupa ureche iar cei care pina acum s-au uitat in gura acestor experti si-au luat tzeapa vietii lor. nu-i momentu sa te bati cu pumnii in piept ca esti "expert imobiliar" atita timp cit toti, fara nici o exceptie nu au prevazut aceasta prabusire a preturilor si vanzarilor. asa ca dragi "experti imobiliari" si voi ati mers pina acum tot dupa ureche, stimualti si sedusi de catre specula si castigurile ei fabuloase, careia ia-ti cintat in struna. nu sinteti altceva decit niste "manelisti" imobiliari la fel ca si dezvolatatorii, cumparatorii, vinzatorii si de fapt toti jucatorii acestei piese jenante numita piata imobiliara.
#14. Alex | 19.08.2009 | 15:25
1 (1/2)   
Nimeni nu este obligat sa lucreze cu un agent daca nu i se pare serios. Dar de cele mai multe ori voi cei care jigniti preferati sa va duceti la cei neprofesionisti pentru ca va solicita un comision mai mic pentru serviciile lor. Daca vrei calitate in servicii trebuie sa platesti calitate si nu ma refer doar la serviciile imobiliare. Nu inteleg de ce atata ura pe agentiile imobiliare! Preferati sa criticati pe altii in loc sa va uitati in ograda voastra!
#13. foarte bine! | 19.08.2009 | 15:18
0 (1/1)   
Bravo Alex, esti de-al meu barbate! chiar mi s-a luat si mie de comentariilor tuturor care arunca cu pietre in agentii imobiliari!
#12. Alex | 19.08.2009 | 15:09
3 (1/4)   
Pt Marian alias Al Bundy - Daca te intereseaza cine sunt acest consultanti te sfatuiesc sa dai un search pe google sau poti accesa link-ul urmator: www.imopedia.ro/whois/tantica. Ti se pare suficient?
Tantica Lascu
Bucuresti, 35 ani
6 ani - Vechime in activitatea imobiliara
Domenii de activitate imobiliara
Rezidential
Comercial
Industrial
Birouri
Terenuri Limbi straine vorbite
(B=bine, FB=foarte bine)
Engleza B
Franceza B
Educatie
1988 – 1992 Liceul Economic, Finante-Contabilitate
1992 Examen contabil-statistician
1994 – 1998 Universitatea Artifex, Contabilitate si informatica de gestiune
1999 Examen contabil autorizat cu studii superioare
2000 Examen expert-contabil
2003 Curs de specialitate privind "Tehnicile de Baza ale Afacerilor Imobiliare" – organizat de "The Estern European Real Property Foundation"
2004 Absolvent curs de evaluare imobiliara, evaluator imobiliar
2005 CEREAN International Real Estate Course- "How to do business in other countries"
2006 Curs- Property Developement : "How It All Works ?"
2007 CIPS – Certified International Property Specialist
2008 Curs CBC - Management Organizational
2008 Curs CBC - Management Strategic
2009 Master ASE "Economia Proprietatilor Imobiliare"


Experienta in domeniul imobiliar
1997 aprilie – octombrie : OPI Construct SRL - economist
1997 - 2001 : Europa Trading Impex SRL - director economic
2001 - 2003: Keops Consulting SRL – colaborator proiecte investitii-analize
2003 - prezent : ROND Exclusive SRL – director general
- recrutare personal;
- tranning personal;
- identificarea pietelor tinta;
- creearea si implementarea de strategii de lucru;
- supervizarea tranzactiilor imobiliare din cadrul companiei;
- creearea de parteneriate cu organizatii de profil;
- politica de marketing si publicitate a companiei;
- identificarea de clienti noi;
- analiza piata imobiliara, rapoarte de analiza a p
#11. eu | 18.08.2009 | 20:41
-1 (2/1)   
ma da tu ce pregatire ai ce mare scula esti nu ai bani sa platesti un comision .Eu tie ti-as lua comision triplu,ca sa nu mai jignesti.
#10. Marian | 18.08.2009 | 19:27
-2 (2/0)   
Ma distrez citind in articol despre consultantii imobiliari si parerile lor.
Cine sunt acesti "consultanti" ce studii au, ce au lucrat inainte ?
Majoritatea sunt oameni fara studii, mici bisnitari, samsari reconvertiti, vanzatoare, patiseri, taximetristi.
Maretele agentii imobiliare nu sunt cu nimic mai presus de magazinele "Consignatia" din anii 90.

Lumea s-a saturat de acesti analfabeti care vor sa castige comision fara prea multa munca.
Si ei fac parte din randul celor care au marit preturile nejustificat iar pentru asta noi trebuie sa ii taxam.
Cel mai corect este sa ii tratam conform pregatirii si meseriei lor si sa ii excludem din tranzactii.
#9. Alex | 18.08.2009 | 18:20
2 (0/2)   
Interesant! Toata lumea se pricepe la imobiliare! Decat sa comentati aiurea mai bine dati o raita prin Cotroceni sa vedeti despre c e vorba.
Sunt zone mai bune decat Cotroceniul, insa preturile sunt mult mai mari chiar duble fata de Cotroceni! Ideea e ca nu poti sa impaci toate gusturile, fiecare isi alege ce vrea in functie de dorinta si de buzunar!
Pt Rasvan : Sa zici mersi ca ai vandut vila din Corbeanca acum 2 ani pentru ca acum iti dadeam eu 15 000E pe ea!!! Lasa de la mine 20 000E! Vai de capul tau!
#8. meme | 16.08.2009 | 09:56
-1 (2/1)   
le sugerez proprietarilor din cotroceni sa tina bine de preturi ca poate in urmatorii 10-15-20 de ani le vor vinde. sunt exra-exclusiviste. si senzationale. nu pot fi pretzaluite. sunt asa de pretioase ca nu pot fi vindute. mai bine sa le tina ei. la oamenii economi le sugerez sa-si faca singuri case cu
#7. vasile | 14.08.2009 | 22:08
0 (1/1)   
Multe din vilele/apartamentele in vile in Cotoceni sunt vechi si necesita renovari masive la instalatiil electrice sau de incalzire. Proprietarii cer preturi ridicol de mari fiindca li se baga in cap ca zona e exclusiva. sa finm seriosi! Sunt si alte zone bune in Bucuresti unde poti aveo o casa noua la preturi mult mai bune. Doar snobii, prostii sau cei care vor sa splele bani dau sute de mii de un apartament de acum 40-50 de ani. In plus, lumea buna vrea liniste si privacy si iese in afara orasului. Restul, cum ziceam, snobi, parveniti si pitipoance intretzinute....
#6. Rasvan | 14.08.2009 | 12:41
-1 (1/0)   
# cash S-ar putea sa fie mai scump la belu decit o garsoniera in drumul taberei
#5. Rasvan | 14.08.2009 | 12:40
1 (1/2)   
Am , ca am vindut acu' doi ani o vila la Corbeanca ca sa scap de acolo si am ramas cu bani si fara credite .Ha ha ha ! Acum ma uit la fraieri cum se inghesuie sa mai faca credite pe ultima suta de metrii. Dupa aia, potopul. Mi-e mila de ei , dar prostia se plateste !
#4. cash | 14.08.2009 | 11:00
0 (1/1)   
#3. Rasvan - nu ai nici 5000 de euro cash (e criza)- iar la 20.000 poate un loc de veci la Bellu - ca si asta e scump
#3. Rasvan | 13.08.2009 | 16:35
-2 (3/1)   
Am 20 000 de euro cash. Ce-mi oferiti de banii astia ? Repede , ca saptamina viitoare , nu mai dau decit 75%
#2. Base | 13.08.2009 | 16:22
0 (2/2)   
Cotroceniul e plin de mosi care abia isi mai tin casele. Sa vedeti cum lasa la pret cand le ajnge cutitul la os...
#1. john | 13.08.2009 | 14:21
0 (2/2)   
Degeaba mai sunt imobile cu legea 112, ca daca nu au nici o revendicare nu e nici o problema.
Adauga comentariu
Nume:*
Email:
Comentariu:*
 Doresc sa fiu informat pe e-mail de aparitia unui nou comentariu la aceasta stire
NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul media.imopedia.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video