Vom avea un parc de distracţii ce se va întinde pe 26 de hectare, în apropierea şoselei de centură a Capitalei. Investiţia pentru Bucharest World of Adventures Park este estimată la aproape 140 de milioane euro. Lucrările se vor întinde pe o perioadă de trei ani, potrivit proiectului prezentat de Impact Developer&Contractor, cu prilejul forumului arab-român care a avut loc la Bucureşti, notează cotidianul Gândul.

16858-montagnes_russes.jpgPrincipalele atracţii ale parcului vor fi două montagnes russes, un turn unde vizitatorii vor putea experimenta căderea liberă, un planetarium şi studiouri de simulare spaţială. La acestea se vor adăuga un parc acvatic, atracţii acvatice pentru sezonul cald, alături de multe alte oportunităţi de distracţii. De asemenea, parcul va cuprinde şi o sală multifuncţională de spectacole, o zonă de shopping, precum şi un hotel luxos, după modelul celor aferente marilor parcuri de distracţii din lume, restaurante, un centru de tip outlet, precum şi spaţii pentru parcare.

"Noi am avut deja discuţii cu investitori. De altfel acesta a fost şi scopul prezenţei noastre la forumul arab-român. Succesul proiectului depinde şi de climatul macroeconomic, propice sau mai puţin propice de la noi, dar şi din ţara posibililor investitori. La noi economia încă tuşeşte, cred că lucrurile se vor mai limpezi în şase luni", a declarat pentru Gândul Dan Ioan Popp, preşedintele Impact.

În primă fază, se va investi o suma de 45 milioane dolari. Terenul unde va fi construit parcul de distracţii este deja achiziţionat, fiind luată în calcul şi varianta extinderii.

"În ce priveşte finanţarea, ne orientăm către mari investitori străini. Nu cred că vreun investitor român ar avea suficienţi bani pentru a finanţa acest proiect. Poate exista şi ideea unui parteneriat, o finanţare privată - banii unui investitor - şi finanţare de la bănci. Dar nu cred că pot exista bănci româneşti care ar vrea să investească în aşa ceva şi care îşi pot permite aceste sume", susţine Alex Rusescu, director de proiect la Impact.

Ideea unui parc de distracţii are la bază şi faptul că în Bucureşti şi împrejurimi există puţine zone de odihnă şi distracţie, spun iniţiatorii proiectului. În Capitală nu există locuri de distracţie pentru familie, iar divertismentul din mall-urile şi cinematografele locale se adresează cu precădere tineretului, spun aceştia.

Pentru primul an de funcţionare a parcului de distracţii, oficialii Impact estimează o medie de peste 800.000 de vizitatori, urmând să se ajungă ulterior la 1,4 milioane vizitatori anual. Studiile internaţionale arată că valoarea medie estimată a unui tichet de intrare într-un parc pentru o familie reprezintă aproape 7% din bugetul anual al acesteia pentru petrecerea timpului liber.


11 March 2011