Persoanele care deţin proprietăţi cu suprafeţe mari sau posesorii care obţin venituri din utilizarea lor vor achita un impozit majorat în 2011, însă proprietarii care deţin apartamente pentru locuit vor plăti sume apropiate de cele din acest an.

"Este normal, nimeni nu doreşte să plătească taxe şi impozite. Evităm să mărim nişte taxe care afectează toţi cetăţenii României. Încercăm să ducem în zona de normalitate diverse zone în care taxarea în România nu este normală, ca să spun aşa. O să venim, începând cu anul viitor, cu un nou sistem de taxare a proprietăţilor pentru că în România proprietatea nu este taxată", a spus Vlădescu, la Antena 3.

El a arătat că, probabil, impozitul pentru un apartament cu două camere va rămâne la acelaşi nivel , de circa 100 de lei, întrucât acestea aparţin unor persoane care nu pot plăti mai mult decât această sumă.

"Îmi dau o veste proastă şi mie"

"Dar, cineva care are 20 de apartamente cu două camere şi le foloseşte pentru a realiza venituri nu este normal să plătească tot acelaşi nivel de impozit (precum cel care are o singură locuinţă - n.r.)", a continuat Vlădescu.

El a explicat că nu este normal ca persoanele care au locuinţe mari, de exemplu de 200 sau 400 de metri pătraţi să plătească un impozit de aproximativ 300 de lei.

"Îmi dau o veste proastă şi mie, dacă o luaţi aşa de personal. Cred că, din punctul ăsta de vedere, o parte din cetăţenii României, care au avut şansa, priceperea sau şmecheria, cum se spune de multe ori, să fie mai bogaţi astăzi decât alţi cetăţeni români vor trebui să plătească mai mult", a afirmat ministrul Finanţelor, răspunzând la o întrebare privind impozitul pe care îl va plăti ministrul Economiei, Adriean Videanu, care are o proprietate imobiliară de peste 1.000 de metri pătraţi.

 



Sursa

21 June 2010