Creşterea ofertei şi condiţiile dificile de acces la finanţări sunt principalele cauze.Preţurile apartamentelor încă sunt supraevaluate.Agenţiile imobiliare speră, totuşi, într-o redresare a sectorului.  

sursa:curierulnational.roAnaliştii economici spanioli consideră că 2010 va fi anul în care preţurile locuinţelor în Spania vor suferi cea mai mare scădere atât din cauza ofertei de locuinte care va creşte, dar mai ales condiţiilor grele de acces la finanţări. Totodată, aceştia susţin că nu se vor înregistra creşteri semnificative în vânzarea locuinţelor până când băncile nu vor începe să dea credite şi până nu se va reduce rata şomajului.

Trendul descendent va fi menţinut şi în 2010

După ce, în 2009, în Spania preţul mediu al locuinţelor noi a coborât cu peste 6%, trendul descendent urmează să fie menţinut şi în 2010, precizează, într-un raport, Sociedad de Tasacion, companie specializată în domeniul evaluării activelor imobiliare.

Compania care realizează studii de acest tip încă din 1985 a realizat un sondaj în mai mult de 108.000 locuinţe, de diferite tipuri, aparţinând unui număr de 5.600 de promoţii imobiliare din 400 oraşe de pe tot teritoriul Spaniei. Potrivit raportului ST, cele mai mari scăderi de preţuri se vor înregistra în Madrid (7,7%), Cataluńa (6,3%) şi în Valencia (5,5%).

 

Sursa

1 February 2010