A doua săptămână a campaniei „Oraşul de vis" are ca destinaţie Bacăul. Vom descoperi trecutul şi prezentul primului municipiu din Moldova selectat în competiţia iniţiată de www.evz.ro.Oraş al tradiţiilor şi al culturii, Bacăul aduce o nouă provocare pentru cititori.

După o săptămână în care majoritatea comentariilor primite la articolele campaniei au arătat o competiţie evidentă între bucureşteni şi ardeleni, de astăzi, şi locuitorii din Moldova îşi pot susţine locurile natale.

În această săptămână vom parcurge o nouă pagină de istorie şi vom afla de unde se trage numele oraşului Bacău.

Interviurile cu primarul Romeo Stavarache, cu celebra handbalistă Narcisa Lecuşanu şi cu vedeta Monica Columbeanu vor oferi o perspectivă diferită a ceea ce reprezintă acum oraşul din Moldova.

Opinii pro şi contra

Băcăuanii au început deja să posteze pe site-ul www.evz.ro comentarii cu privire la urbea natală. Unul dintre cititori, Ciprian, a scris despre oraşul său, subliniind aspecte pozitive şi negative.

„La punctele forte pot aminti educaţia. Sunt şcoli şi licee care fac performanţă. Elevii au rezultate bune la diferite concursuri naţionale şi internaţionale. Infrastructura este şi ea bună. S-a făcut un pod modern, se construieşte un pasaj. Suntem pe drumul cel bun. Iar Bacăul este printre primele oraşe din Moldova din punct de vedere al salariilor. Ca puncte slabe: sănătatea şi ecologia (poluare cu amoniac şi mult praf)."



Sursa

12 April 2010