În Capitală, 5000 de apartamente noi au rămas doar pe planşăEvoluţia pieţei imobiliare în 2007 a sporit încrederea dezvoltatorilor de proiecte rezidenţiale din Bucureşti, astfel că în primele trei luni ale anului trecut au fost anunţate trei mari proiecte, cu un număr total de 3.580 de unităţi locative, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară Colliers România.

La nivelul întregului an, datele companiei DTZ Echinox arată că au fost anunţate 17 ansambluri rezidenţiale cu un număr de 13.000 de locuinţe. Condiţiile aspre de creditare au dus însă la scăderea vânzărilor şi, implicit, la amânarea anumitor proiecte. Dezvoltatorii au anunţat că lucrările vor fi reluate după ce piaţa se va stabiliza.  Până acum, lucrările de construcţie a 5.000 de noi locuinţe din trei proiecte au fost amânate.

Sunset Residence, cel mai mare proiect din Drumul Taberei, trebuia construit pe un teren de 4,2 hectare. Proiectul prevede construcţia a zece blocuri cu 16 etaje care ar aduce un plus de 1.800 - 2.100 de apartamente noi. Al doilea proiect amânat este cel dezvoltat de omul de afaceri George Pădure în parteneriat cu un grup de investitori belgieni.

Proiectul Sigma Residence prevedea construcţia a 1.700 de apartamente şi a 20.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale. Valoarea proiectului este de 210 milioane de euro. Un alt exemplu în acest sens este proiectul Quadra 2, care va livra cu întârziere 850 de locuinţe. Deşi au început vânzarea locuinţelor, alţi dezvoltatori nici nu au demarat lucrările de construcţie. (A.G.)

Sursa

5 January 2009