Vila din Lascăr Catargiu care a servit ca sediu al Ambasadei Siriei la Bucureşti peste 10 ani va fi transformata într-un liceu privat, a anuntat compania imobiliară Esop Consulting, care a intermediat închirierea acesteia.

25020-in-ce-se-transforma-sediul-ambasadei-siriei-789.jpg“Închirierea de clădiri vechi de către unităţi private de învăţământ reprezintă o nişă într-o continuă dezvoltare. Numai în această lună am intermediat două tranzacţii de acest gen: închirierea unei vilei de 728 mp, din zona Victoriei, de către Şcoala Europeană Bucureşti, care intenţionează să o amenajeze într-un liceu privat şi închirierea unei vile de 210 mp, în zona Cotroceni, de către Injoy, un after-school, cu şcoală de vară. Astfel, numai în ultimii doi ani am primit un număr dublu de cereri, venite atât din partea unor instituţii de învăţământ privat care se înfiinţează, cât şi a altora care se extind”, declară Alexandru Petrescu, al companiei imobiliare ESOP Consulting.

Descrierea vilei din Lascăr Catargiu

Clădirea în care va funcţiona viitorul liceu Şcoala Europeană Bucureşti a fost construită în 1910 şi a stat mult timp în patrimoniul RAPPS, fiind retrocedată foştilor proprietari abia anul trecut. În total, vila are o suprafaţă închiriabilă de 728 mp, dispusă pe demisol, subsol, parter, etaj şi mansardă, fiind deservită de patru locuri de parcare şi o curte de 490 mp. Imobilul are în total 18 camere, patru băi, două bucătării şi numeroase spaţii tehnice. Amplasat pe strada Lascăr Catargiu, nr 50, în apropierea Pieţei Victoriei şi foarte aproape de Guvern, viitorul liceu va beneficia de un acces facil, din toate zonele Capitalei şi la toate mijloacele de transport: metrou şi RATTB.

Şcoala Europeană Bucureşti a fost înfiinţată în 2001 şi avea la acea dată o singură clasă cu nouă elevi. În 2012 a ajuns la un total de 270 elevi înscrişi, în 20 clase, din toate ciclurile de învăţământ: primar, gimnazial şi liceu. Vila închiriată prin intermediul companiei ESOP va servi pentru extinderea activităţii liceului.

O clasa de la Şcoala Europeană Bucureşti are cel mult 15 elevi înscrişi. Aceasta dispune de bibliotecă, teren de sport, cantină si ofera transport si activităţi extraşcolare precum învăţarea intensivă a limbilor străine, design, teatru, pian, chitară, dans.

Descrierea vilei din Cotroceni

Vila de pe strada Ion Manolescu nr. 10 în care va funcţiona un before&after-school se află în zona Cotroceni, în imediata apropiere a Palatului Cotroceni şi a Parcului Romniceanu. În total, imobilul are o suprafaţă închiriabilă de 210 mp, şapte camere, patru băi, o bucătărie şi spaţii tehnice, dispuse pe mai multe niveluri: subsol, parter, etaj şi mansardă. 

Injoy se va deschide în luna iunie şi va oferi servicii educaţionale before & after-school, summer-school, cât şi numeroase cursuri pentru cei mici. Copiii de la cinci la 14 ani vor frecventa cursuri de actorie, oratorie, dansuri de societate, desen şi pictură, şah, mindlab, chitară, canto, modelaj, gimnastică ritmică, bune maniere, engleză – cu profesor nativ, franceză şi germană.

Pe timpul vacanţei şcolare, Injoy organizează un summer-school, în care copiii îşi pot petrece toată ziua în compania altor copii, dar învăţănd lucruri noi sau crescându-şi performanţele sportive - înot, tenis de câmp, echitaţie -şi îmbunătăţindu-şi cunoştiinţele de limba engleză şi limba franceză, predate într-o manieră interactivă.

Esop este unul dintre principalii consultanţi imobiliari ce lucrează de 10 ani în piaţa birourilor.

 

Sursa

30 May 2012