Locuinţele din Bucureşti au continuat să se ieftinească şi în luna februarie. Nu în toate sectoarele însă! Totuşi, comparativ cu situaţia de acum 6 luni, scăderile de preţ sunt generalizate.

În februarie, preţul mediu al unei locuinţe din Capitală a fost de 1.489 euro/mpFaţă de situaţia din urmă cu 6 luni, preţurile locuinţelor bucureştene au scăzut cu 23 până la 37 de procente. Cele mai mari deprecieri au avut loc în sectorul 4 al Capitalei, unde costul mediu a ajuns la 1.410 euro pe mp în februarie.

Scăderi similare s-au înregistrat şi în sectoarele 2,3 şi 6, unde casele s-au ieftinit cu 32 până la 35%. Mai puţin lovite de trendul de depreciere, dar deloc inerte au fost sectoarele 1 şi 5, cu reduceri ale tarifelor de vânzare de 23 şi respectiv 16%.

În februarie, Bucharest Real Estate Index, indicele rezidenţial calculat de consultanţii Colliers, a avut o variaţie negativă de un procent şi o valoare de 1.489 de euro pe mp.

Pe segmentul locuinţelor, preţurile s-au corectat cu 2 procente, până la un nivel de 1.334 de euro pe mp, iar pe cel nou nu s-a constatat nicio modificare, tariful mediu fiind de 1.778 euro.

La nivel sectorial însă diferenţele au fost mult mai mari.

Sursa

13 March 2009