Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

În loc de salarii mai mari, pensii facultative si bonuri de masă, angajatorii caută pachete salariale avantajoase

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2431

De teama impozitării, mulţi dintre angajatori se feresc să declare toate veniturile pe cartea de muncă, mulţi dintre ei chiar aleg să plătească la negru. Dar nici aceste soluţii nu sunt dintre cele mai uşor de aplicat, pentru că este vorba despre sume mari de bani care trebuie justificate în contabilitate. Tocmai de aceea, bonurile de masă şi pensiile facultative sunt opţiuni la îndemână pentru angajatorii care vor Românii sunt prea săraci pentru a face economii Românii îşi cheltuiesc integral veniturile lună de lună, chiar dacă taie mereu fondurile pentru timp liber şi divertisment, arată un ... să îşi plătească mai bine angajaţii, dar nu neapărat printr-o creştere salarială.

În loc de salarii mai mari, pensii facultative si bonuri de masă, angajatorii caută pachete salariale avantajoaseBonurile de masă sunt deja o soluţie larg utilizată în rândul angajatorilor. Pensiile facultative ca bonus salarial sunt însă mai puţin întâlnite. Pe de o parte din cauza clienţilor, care preferă beneficiile imediate. De cealaltă parte însă, este întreg contextul economic al ultimilor ani, care nu a permis implementarea unui sistem atât de complex pe scară largă.

„Pensiile facultative sunt, în acest moment, beneficiul extra salarial cu cel mai favorabil tratament fiscal pentru angajatori, ceea ce se traduce, în principal printr-un cost mai redus faţă de alte beneficii, fie că vorbim despre tichetele de masă, tichetele-cadou, asigurările private de sănătate sau alte produse“, au declarat consilierii ING pentru IMOPEDIA.ro.

Beneficiile non-numerar, unele dintre puţinele bonusuri încurajate prin fiscalitate

Unul dintre marile avantaje care ar trebui să conducă la Datornicii la stat, pasibili de sancţiuni suplimentare: încă 30% din principal, cere Fiscul Vizitele făcute de inspectorii fiscali vor crea şi mai mari probleme contribuabililor care se ştiu cu obligaţii fiscale nedeclarate. Fiscul cere ca ... adoptarea unui astfel de sistem este chiar fiscalitatea prietenoasă din România. Un privilegiu atât de rar întâlnit, încât îi tentează pe mulţi oameni de afaceri să apeleze la această metodă.

„Este un câştig pentru toată lumea. Angajaţii primesc ceva în plus, iar angajatorul are parte de un regim fiscal favorabil. Dacă compania le oferă angajaţilor o pensie facultativă versus un bonus sub forma unei majorări salariale, are cheltuieli mai mici. S-a dovedit că această ultimă metodă reduce cu 1,1% cheltuielile totale de personal şi poate majora profitul unei firme cu 4%-5%”, arată consilierii BRD.

Impozitul pe proprietate se modifică: mai scump pentru populaţie, mai ieftin pentru firme Actualul procedeu de calcul al impozitelor pe proprietate va fi schimbat. Guvernul vrea ca, începând din 2013, proprietarii să fie ... Beneficiile sunt în egală măsură şi pentru angajat, care va câştiga la venitul său net 2,3%, format din salariu net cumulat cu beneficiul, dacă acceptă o pensie facultativă în locul unui bonus în cash, arată calculele specialiştilor.

„Comparativ cu oferirea unei prime în numerar sau a unei majorări salariale, o contribuţie plătită de firmă la un fond de pensii facultative, în beneficiul unui salariat, este cu 5% mai eficientă din punct de vedere al obligaţiilor suplimentare de plată ale angajatorului”, arată oficialii Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România.

Aceste calcule sunt valabile în cazul unei societăţi cu 100 de salariaţi, în care salariul mediu este de 2.000 lei brut, costurile de personal reprezintă 33% din cheltuielile totale ale companiei, iar rata brută de profit este de circa 7%.

CITEȘTE ȘI Clienţii cu câştiguri din drepturi de autor, dividende sau chirii sunt sperietoarele băncilor Odată cu restricţionarea condiţiilor de creditare, o bună parte din populaţie, cu venituri importante poate, a ajuns să nu mai aibă acces la ... Clienţii cu câştiguri din drepturi de autor, dividende sau chirii sunt sperietoarele băncilor

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video