Cel mai înalt turn rezidenţial din Londra, The Strata, nu este doar imens, ci este şi primul zgârie-nori din lume cu turbine eoliene încorporate.

12499-strata-tower-006.jpgClădirea, situată în zona Elephant and Castle a capitalei Marii Britanii, a fost construită recent şi are aproape 148 de metri înălţime şi 43 de etaje.
Potrivit www.luxist.com care citează www.guardian.co.uk, între etajul 11 şi etajul 42, turnul are 310 unităţi, de la garsoniere la apartamente de două sau trei camere sau duplexuri. În ceea ce priveşte apartamentele de la etajele 2-10, acestea au fost vândute în cadrul unui parteneriat, contra unor sume modice, în timp ce unităţile de la etajele superioare se adresează investitorilor sau altor categorii de cumpărători care sunt dispuşi să plătească un preţ piperat pentru a locui în The Strata.
La etajul 39 se află Sky Lounge, care oferă privelişti de vis asupra Londrei. Cât despre vârful acestui turn, el are un design unic, fiind încoronat de trei turbine eoliene. Dacă vor funcţiona la capacitate maximă şi nu vor fi prea zgomotoase, acestea ar putea asigura circa 8% din energia necesară turnului. Suficient pentru ca spaţiile publice să beneficieze de lumină, încălzire şi ventilaţie.
Cei interesaţi să locuiască măcar pentru câteva zile în cea mai înaltă clădire din Londra trebuie să ştie că pot închiria un apartament cu trei camere situat la etajul 36 din The Strata cu 840 de lire sterline pe săptămână.


20 July 2010