Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

În Mangalia a început demolarea garajelor construite ilegal

Publicat: | Autor: Andreea Nitoi | Numar afişări: 1449

Peste 1.700 de garaje construite ilegal pe domeniul public din Mangalia vor fi demolate, iar în locul acestora vor fi amenajate parcări de reședință, locuri de joacă, spații verzi și alei pietonale, în toate cartierele orașului. Decizia autorităților locale a venit ca urmare a sesizărilor primite de la cetățeni.

thumb 900 x 600 882-Rond MangaliaAstfel, potrivit planului de sistematizare elaborat de municipalitate, garajele construite pe domeniul public fără documente legale vor fi dezafectate.
”Am trimis somații deținătorilor de garaje, iar unii dintre aceștia au început deja să și le ridice singuri. Acolo unde proprietarii au refuzat, am intervenit noi, dar pe cheltuiala acestora”, a precizat Radu Cristian, primarul Mangaliei.
Acțiunea de înlăturare a garajelor ilegale a început cu cele care blocau accesul către Punctele Trafo ale Enel sau aleile pietonale din zona blocurilor de locuințe. Ulterior, intervențiile pe domeniul public au continuat cu ridicarea garajelor și altor construcții ilegale care blocau accesul în zona centralelor termice și instituțiilor publice.
„În prezent, multe garaje sunt abandonate sau sunt deținute de persoane din alte localități. Alte construcții similare au fost transformate în magazii, depozite sau chiar locuințe de sezon. Anumite zone cu garaje sunt adevărate focare de infecție”, a explicat primarul Mangaliei.
Primarul a mai spus că sistematizarea va fi făcută de comun acord cu cetățenii, în condițiile în care numărul locuitorilor care solicită locuri de parcare în locul garajelor este în creștere.
Înainte de demararea acestei acțiuni, în Mangalia existau 1.737 de garaje, care ocupau aproximativ 4 hectare de teren, suprafață pe care municipalitatea va amenaja aproape 3.500 de parcări de reședință, dar și locuri de joacă, spații verzi și alei pietonale. Conform proiectului de sistematizare, într-un singur cartier pot fi amenajate 1.700 de locuri de parcare, prin demolarea a 273 de garaje.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video