În sectorul patru al Capitalei, câteva persoane care se prezintă drept consilieri personali ai primarului Cristian Popescu-Piedone sau inspectori au cerut sume de bani mai multor cetăţeni cărora le-au promis că îi vor ajuta să-şi rezolve probleme precum obţinerea de locuinţe sociale, terenuri sau de autorizări de orice tip.

16295-piedone.jpgPrimarul Cristian Popescu-Piedone, a aflat recent despre acest lucru de la locuitorii din sectorul 4 şi, după ce a verificat în teren faptele semnalate, a ţinut să facă o serie de precizări.

„Am fost informat că anumite persoane, uzurpând calităţi oficiale, se prezintă drept „consilieri personali ai Primarului Sectorului 4" şi „inspectori ai Primăriei Sectorului 4", pretinzând că pot facilita rezolvarea unor situaţii administrative, precum obţinerea de locuinţe sociale, terenuri sau de autorizări de orice tip, în schimbul unor sume de bani. Pe această cale, adresez un apel cetăţenilor Sectorului 4, să nu se lase înşelaţi de aceşti impostori, care recurg la felurite tertipuri care pot debuta cu un discurs persuasiv, presărat cu aşa - zise informaţii „de culise", prin care se urmăreşte doar câştigarea încrederii. Ulterior, îşi continuă „pledoaria" prezentând legitimaţii false, prin care încearcă să îşi „probeze" aşa - zisa calitate de funcţionar al Primăriei", explică primarul sectorului 4 felul în care acţionează infractorii.

De asemenea, Cristian Popescu-Piedone ţine să le transmită locuitorilor din sectorul 4 că problemele lor pot fi rezolvate doar respectând legile şi procedurile în vigoare. „Stimaţi cetăţeni, nu îi creditaţi pe aceşti escroci! Singura modalitate în care pot fi rezolvate problemele cu care vă confruntaţi, fie ele locative sau de orice altă natură şi vizând activitatea Primăriei Sectorului 4, pot fi soluţioate NUMAI ADRESÂNDU-VĂ INSTITUŢIEI, prin intermediul audienţelor la conducerea acesteia, telefonând la numerele afişate pe site-ul www.ps4.ro sau abordându-vă Primarul în teren! Obţinerea unei locuinţe sociale impune înscrierea pe lista de priorităţi, întocmirea unui dosar, prezentarea cazului în cadrul programului special de audienţe pe spaţiu locativ, nicidecum nu se face întinzând un plic cu bani! La fel, pentru obţinerea unui teren în baza Legii 15/2003, privind acordarea de terenuri tinerilor pentru construirea de locuinţe, este absolut necesară existenţa unui astfel de fond funciar, până în prezent, în cazul Sectorului 4, fiind identificaţi ca disponibili doar aproximativ 1.987 mp, adică, aproape o jumătate de hectar, ce ar trebui împărţită celor 840 de solicitanţi!"

În cazul în care sunteţi abordat de un aşa-zis consilier al primarului Cristian Popescu-Piedone, acesta vă recomandă să îl anunţaţi imediat la numărul de telefon 021/335.44.66, în intervalul orar 8.00 - 16.00 şi să anunţaţi poliţia.


2 February 2011