Piața imobiliară reprezintă, și în 2019, una dintre principalele atracții pentru investitori. Iar zona preferată de aceștia, dacă ne referim la București, este Unirii – Calea Călărașilor – Decebal, anunță specialiștii agenției imobiliare RealKom.

42371-piata-unirii.jpg „Din informațiile pe care le deținem, în zona Unirii au fost tranzacționate, în anul 2018, în jur de 60 - 80 de apartamente vechi, care au fost scoase la vânzare fie pe piața liberă, fie în sistem de  reprezentare exclusivă. În cadrul agenției imobiliare RealKom, cele mai căutate au fost apartamentele cu trei și patru camera, atât pentru investiții, acestea fiind ulterior scoase la închiriere, cât și pentru folosință proprie. Însă, cele mai multe tranzacții încheiate cu investitori, persoane care le închiriază ulterior, au fost pe garsoniere, acestea având cel mai bun randament”, afirmă Cristi Stanciu, consilier imobiliar RealKom.

În ceea ce privește prețurile de achiziție, în momentul de față, în zona Unirii – Calea Călărașilor – Decebal prețul mediu este de 1.550 de euro/metru pătrat util (plus balcoane).

De exemplu, un apartament cu trei camere cu suprafața de 85 de mp, situat pe bulevardul Decebal, la etaj intermediar, vedere mixtă, cu îmbunătățiri, a fost tranzactionat cu 142.000 de euro, în timp ce un apartament cu două camere, la etaj intermediar și fără amenajări recente, aflat pe Bulevardul Unirii, lângă Tribunalul București, a fost vândut cu 129.000 de euro.

RealKom are un consultant dedicat exclusiv închirierilor din zona Unirii - Calea Călărașilor - Decebal
Pentru a putea oferi cele mai bune servicii clienților care fie caută chiriași, fie vor să își găsească o locuință pe care să o închirieze în zona Unirii – Calea Călărașilor – Decebal, agenția imobiliară RealKom a angajat un consultant dedicat exclusiv închirierilor din acest perimetru. „Am făcut tot posibilul să găsim oamenii potriviți și orientață către o singură activitate: fie pe vânzări, fie pe închirieri”, punctează Cristi Stanciu, consilier imobiliar RealKom.

În plus, din dorința de a răspunde cât mai bine și mai prompt cerințelor și nevoilor clienților săi, RealKom se află în plin proces de trecere la sistemul de reprezentare exclusivă. „Din momentul în care am început să lucrăm în reprezentare exclusivă nu doar că am văzut clienți mai mulțumiți, dar am înregistrat o creștere semnificativă a numărului de tranzacții încheiate”, spune Cristi Stanciu.

Decizia companiei de a acorda o atenție sporită acestei zone vine și ca urmare a faptului că Unirii este, în continuare, una dintre cele mai bune zone din Capitală. O demonstrează atât prețurile obținute de vânzători, cât și profilul cumpărătorului – persoane cu venituri mari, care fie au propria afacere fie sunt medici, avocați sau ingineri. În plus, zona Unirii încă este la mare căutare în rândul investitorilor imobiliari, care investesc atât în apartamente cât și în alte tipuri de proprietăți din zonă.

„Unul dintre atuurile clădirilor din această zonă este rezistența structurilor. Știm bine pentru cine a fost proiectată și construită zona Unirii”, spune Cristi Stanciu, consilier imobiliar RealKom.

Dealtfel, numărul proprietăților vândute în 2018 în zona Unirii – Calea Călărașilor – Decebal a crescut comparativ cu anul 2017.„Această majorare are mai multe explicații. Prima constă în faptul că RealKom s-a marit ca număr de consultanți, asadar a crescut și numărul de oferte active din portofoliu. Apoi, am făcut și facem demersuri pentru a ne axa pe reprezentarea exclusivă, adică vrem să lucrăm fie pentru vânzător, fie pentru cumpărător, să reprezentăm o singură parte în tranzacție, ceea ce mai mult ca sigur a influențat creșterea numărului de tranzacții încheiate”, explică Stanciu.  

În prezent, agenția imobiliară RealKom are în portofoliu aproximativ o sută de unități (de la garsoniere la apartamente de peste patru camere) din zona Unirii.  

REALKOM: prețul mediu în zona Unirii este de 1.550 de euro/mp

În momentul de față, în zona Unirii – Calea Călărașilor – Decebal prețul mediu pe metru pătrat util (plus balcoane) este în jur de 1.550 de euro.

„Desigur, pretul de tranzacționare este influențat de foarte mulți factori precum poziția apartamentului pe bulevard, vedere, orientare cardinală, etaj, scară, bloc, finisaje etc. Prețurile pot să difere chiar dacă distanța dintre proprietăți este de 50 - 100 de metri. În general, oamenii caută apartamente nerenovate. Un cumpărător de Unirii, când plătește peste 100.000 de euro pentru un apartament, cu siguranță va dori să-și pună amprenta pe locuința sa”, explică Cristi Stanciu, consilier imobiliar RealKom.

De exemplu, o garsonieră situată în zona Decebal, pe strada Meșterul Manole, etaj intermediar, cu îmbunătățiri, a fost tranzacționată la prețul de 66.000 de euro. Pe de altă parte, un apartamet cu patru camera aflat chiar pe Bulevardul Unirii, la fântâni, etaj intermediar, vedere mixtă, orientare Sud-Est/Nord Vest, a fost vândut cu 202.000 de euro.

Diferențele pot fi foarte multe, tocmai din această cauză noi facem o analiză comparativă de piață, cu proprietăți tranzacționate de noi. Nu ne bazăm în mod deosebit pe analizele de piață efectuate pe diverse portaluri. Lucrăm zona Unirii cu prioritate, pentru că o cunoaștem cel mai bine și avem o expertiză clară aici”, precizează Stanciu.

18 March 2019