Prima dintre cele trei clădiri de birouri din complexul Green Court Bucharest a fost dată în folosință, aceasta fiind deja închiriată în proporție de 90% către Orange și Schneider Electric România. Complexul din nordul Capitalei este dezvoltat din fonduri proprii de suedezii de la Skanska, aflați la primul proiect pe piața din România.

35675-skanska_-_green_court_bucharest.jpgSkanska anunță inaugurarea oficială a primei clădiri din Green Court Bucharest, proiect amplasat în nordul Capitalei, în zona Floreasca-Barbu Văcărescu. Suedezii au investit 46 milioane euro în această etapă a proiectului, iar lucrările de construcție s-au întins pe o perioadă de 19 luni. Această fază a primei investiții Skanska în România include prima clădire de birouri (cu un spațiu închiriabil de 19.500 mp), precum și parcarea subterană pentru pentru primele două clădiri ale complexului.

„Green Court Bucharest este primul nostru proiect pe piața din România și suntem foarte mândri de modul în care acesta s-a dezvoltat în ultimele luni. Pe lângă faptul că încorporează cele mai bune tehnologii disponibile la momentul actual, Green Court Bucharest iese în evidență prin spațiile sale verzi, calde și adaptabile, care contribuie la fericirea și sănătatea angajaților și crează un climat pozitiv pentru lucrul în echipă, creativitate și productivitate”, subliniază Marcin Łapiński, Președintele Skanska Property România. 

  • Ridicat vis-a-vis de mallul Promenada, complexul Green Court Bucharest este dezvoltat folosind tehnologii verzi și soluții sustenabile
  • Clădirile de birouri vor avea fațade eficiente din punct de vedere energetic, precum și sisteme de iluminat echipate cu senzori de mișcare și de intensitate sau stații de încărcare pentru mașini electrice
  • Proiectul va fi certificat LEED Gold și le va oferi chiriașilor cel mai înalt grad de confort, unul dintre cele mai eficiente și versatile spații de lucru din Capitală

Clădirea A este în acest moment închiriată în procent de 90% companiilor Orange România (care a contractat 13.700 metri pătrați, respectiv 8 din cele 12 etaje ale clădirii) și Schneider Electric România (care a închiriat 3.100 metri pătrați). Cele două companii urmează să își mute aici angajații până în primăvara anului viitor.

Odată cu inaugurarea oficială a primei clădiri din Green Court Bucharest, dezvoltatorul de clădiri ecologice de birouri lansează la noi în țară conceptul original ”Workplaces by Skanska”, o inovație utilizată la nivel global încă din 2013. Conceptul se bazează pe patru principii de dezvoltare sustenabilă: mediul de lucru, localizarea, profitabilitatea chiriașilor și construcțiile verzi.

„Primul pas către sustenabilitate este reprezentat de construcțiile verzi și de aceea Skanska folosește tehnologii eficiente din punct de vedere al utilizării resurselor pentru clădiri mai confortabile, sănătoase și mai bine echipate, controlând în același timp riscurile creșterii costurilor. Green Court Bucharest nu face excepție, astfel că proiectul este contruit respectând principiile dezvoltării sustenabile, concept care se traduce în soluții inovative pentru reducerea impactului clădirii asupra mediului și de asemenea pentru reducerea costurilor operaționale ale clădirii”, conchid reprezentanții liderului mondial în dezvoltare imobiliară și construcții.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ:

31 October 2014