Guvernul a început să scrie noi planuri de dezvoltare pentru Bucureşti. Mai întâi, un nou set de locuinţe ANL, iar apoi, noi corpuri în care Universitatea Bucureşti să îşi desfăşoare activităţile. Pe hârtie există clar definite liniile tehnice pe care vor merge cele două proiecte. Ceea ce nu este clar este când anume vor fi gata ele.

20403-anl_negresti.jpgGuvernul vrea să construiască 1.400 de apartamente ANL în sectorul 2. Statul este dispus să cheltuiască 290 milioane lei, adică echivalentul a aproape 69 milioane euro. Finanţarea se va face integral cu banii de la stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, din bugetul local, precum şi din alte surse legal constituite.

Totodată, Guvernul a adoptat şi normele necesare pentru realizarea unor spaţii de învăţământ şi spaţii administrative pentru Rectorat la Universitatea din Bucureşti. Oficialii instituţiei precizează că este vorba de un total de 7.340 mp, pe terenul aflat în proprietatea Universităţii, situat în Şoseaua Panduri. Valoarea totală a acestei investiţiei se ridică la peste 40 milioane de lei, adică aproximativ 9,5 milioane euro. Şi în acest caz, statul va finanţa lucrările prin bugetul Ministerului Educaţiei. De asemenea, vor fi folosite şi alte surse legal constituite.

CITEȘTE ȘI Dezvoltatorii imobiliari acuză: ANL manipulează atât clienţii, cât şi piaţa


18 August 2011