Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Încă o ţară din Zona euro ar putea intra în faliment

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3263

Cipru se confruntă cu probleme financiare grave. Bank of Cyprus, cea mai mare bancă din ţara insulară, spune că statul ar putea avea nevoie de ajutor financiar instituţional pentru a evita falimentul.

sursa: libertateamea.roÎn ultima lună, economia Italiei şi cea a Spaniei au tot dat semne că sunt foarte aproape de a intra în a doua fază a crizei datoriilor suverane europene. Însă, este foarte posibil ca un stat mult mai mic, Ciprul, să fie următorul membru al Zonei euro care are nevoie de un ajutor financiar.

Guvernul a demisionat săptămâna trecută, ca urmare a accidentului de la fabrica de muniţii ce a distrus cea mai mare centrală de energie electrică a ţării şi a produs pagube de 1-3 miliarde de euro economiei, notează money.ro.

Dobânzile la obligaţiunile cipriote au sărit la peste 10% pe an, după ce în urmă cu trei luni erau la 6,22%, potrivit Bloomberg, şi statul insular se găseşte în situaţia de a cere asistenţă financiară de la colegii europeni mai mari, potrivit celei mai mari bănci din ţară, citată de Reuters.

"Lipsa noastră de acţiune ne pune în risc abilitatea de refinanţare a statului şi consecinţele vor fi imediate şi serioase. Există pericolul iminent ca Ciprul să intre în mecanismul de asistenţă a Uniunii Europene, cu toate consecinţele negative", se arată într-o declaraţie a Bank of Cyprus, citată de Reuters.

Din împrumuturile anterioare, Ministerul de finanţe cipriot are mare parte din finanţare asigurată până în luna decembrie, aşa că ar avea timpul necesar pentru a aranja un împrumut.

Economia Ciprului a fost afectată de criza din Grecia. Şi asta pentru că există legături economice puternice între cele două ţări. În prima fază a crizei de la Atena, mulţi greci au început să scoată banii din ţară, băncile cipriote fiind principala destinaţie. Însă, după ce au tăiat calificativele Greciei, agenţiile de rating au penalizat şi Nicosia, motivând că există un risc puternic de contagiune, mai notează money.ro.

CITEŞTE ŞI: China anunţă: zona Euro s-ar putea prăbuşi ca urmare a crizei datoriilor Problema datoriilor europene îi îngrijorează pe oficialii chinezi. Aceştia privesc cu anxietate viitorul zonei Euro, despre care spun că ... China anunţă: zona Euro s-ar putea prăbuşi ca urmare a crizei datoriilor


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video