Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Încep lucrările de refacere a fațadelor pentru 17 imobile din centrul Capitalei

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 1340

După stabilirea zonelor prioritare de intervenție, inventarierea clădirilor ale căror fațade necesită lucrări de refacere și notificarea proprietarilor, Primăria Municipiului București (PMB) a început lucrările de refacere a fațadelor pentru o serie de imobile din centrul Capitalei. Este vorba despre clădiri unde PMB are în proprietate sau în administrare o cotă parte din imobil și ale căror fațade sunt degradate în mod vizibil.

 

sursa foto: http:/www.pmb.ro/pmb/comunicate/presa_com.php?msj=7543„Sute de proprietari au fost notificați iar acum avem o primă listă de 17 imobile incluse în planul de lucru al Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Pentru două dintre acestea, lucrările au fost demarate în această săptămână, urmând ca, în celelalte cazuri, să înceapă pe măsură ce se obțin avizele și acordurile necesare și să le finalizăm până la sfârșitul acestui an. Finanțarea este asigurată de la bugetul local, însă nu intră pe această listă imobilele încadrate în clasa I de risc seismic sau prevăzute pentru reabilitare termică, acestea fiind excluse de legislația în vigoare, întrucât necesită alt tip de intervenții”, a precizat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

 

Potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Capitalei, autoritățile locale au parcurs etapele prevăzute de Legea nr. 153/2011 privind măsuri de creștere a calității arhitectural-ambientale a clădirilor – cu modificările și completările ulterioare. Astfel, PMB i-a contactat pe proprietarii clădirilor cu probleme și i-a notificat cu privire la obligațiile legale ce le revin. Conform actelor normative în vigoare, deținătorii acestor imobile trebuie să ia măsuri pentru refacerea fațadelor, în cazul în care starea acestora poate pune în pericol viața, sănătatea, integritatea fizică sau siguranța populației.

 

Proprietarii notificați au avut la dispoziție 60 de zile pentru a lua măsurile ce le revin. Iar dacă unii începuseră deja lucrările din proprie inițiativă, alții au optat să intre în programul municipal de refacere a fațadelor.

 

Primele 17 imobile ale căror fațade vor fi refăcute se află la următoarele adrese:

 

1. Strada Șelari nr. 13

2. Strada Covaci nr.10

3. Strada Covaci nr. 14

4. Strada Gabroveni nr. 6-8

5. Strada Bacani nr. 4

6. Strada Franceză nr. 16

7. Piața Gării Filaret nr.2

8. Bd. Regina Elisabeta nr.16

9. Calea Victoriei nr. 103-105

10. Calea Victoriei nr. 54

11. Bd. Regina Elisabeta nr. 30

12. Bd. Carol I nr. 70

13. Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 21

14. Splaiul Independenței nr.56

 15. Splaiul Independenței nr. 58A

16. Calea Victoriei nr. 134

17. Calea Moșilor nr. 27

Taguri: imobile, pmb, reabilitare
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video