La cererea Carrefour, compania cehă P3 va dezvolta în București un centru logistic de peste 81.000 mp. Construcția primei clădiri a început în octombrie 2015, spațiile logistice urmând a fi predate în mai multe etape, între aprilie și octombrie 2016. Poziționat la kilometrul 13 de pe autostrada A1, lângă București, parcul P3 Bucharest este ocupat în totalitate, în prezent.

38731-p3_romania_carrefour.jpgLa mai puțin de două luni după ce a anunțat că începe construcția speculativă a primei clădiri din România, compania cehă P3 (fosta PointPark Properties) încheie un parteneriat cu Carrefour, pentru un complex logistic. Tranzacția de mari dimensiuni prevede stabilirea unui hub logistic cu o suprafață totală de 81.000 mp, pentru cel mai mare retailer din Europa.

„Este unul dintre cele mai mari contracte încheiate anul acesta de P3 pe piața logistică din Europa Centrală și de Est. România crește rapid ca piață, iar ambițiile noastre sunt foarte mari aici. După ce am achiziționat P3 Bucharest, cel mai mare parc logistic din țară, la începutul acestui an, suntem foarte entuziasmați să facem un nou pas cu primul nostru proiect Build-to-Suit”, a declarat Ian Worboys, CEO-ul P3.

  • Noul complex Carrefour va include un depozit existent și un spațiu Build-to-Suit (BTS) frigorific, de 15.000 mp
  • Este prima construcție de tip Build-to-Suit demarată de P3 în România, de la achiziția P3 Bucharest, cel mai mare parc logistic din țară, la începutul acestui an
  • Noile clădiri vor mări portofoliul total al P3 în România, portofoliu care cuprinde deja opt depozite, la circa 270.000 mp
  • Construcția primei clădiri a început în octombrie 2015, spațiile logistice urmând a fi predate în mai multe etape, între aprilie și octombrie 2016

„Odată cu succesul business-ului nostru multivalent a venit și nevoia de a ne extinde depozitele în nord-vestul Bucureștiului. De aceea, ne-am propus să dublăm spațiul pe care-l ocupăm prin construcția de noi clădiri Build-to-Suit, realizate după cele mai înalte standarde de mediu, pentru a ne adapta nevoilor noastre din prezent și din viitor”, explică Anca Damour, Director of Property & Corporate Affairs al Carrefour.

Clădirile vor fi construite de P3 după cele mai noi standarde, menite să respecte criteriile stricte de mediu impuse la nivel european și să eficientizeze costurile operaționale. Compania lucrează îndeaproape cu echipa Carrefour și explorează diverse soluții tehnologice moderne pentru a atinge aceste obiective, inclusiv iluminare cu LED, management-ul alimentării cu apă, placare eficientă energetic (etanșare în depozitul frigorific) și un sistem complet de management al clădirilor. Poziționat la kilometrul 13 de pe autostrada A1, lângă București, parcul P3 Bucharest este ocupat în totalitate, în prezent. În plus, dispune de teren care permite dezvoltarea a 114.000 mp de spații suplimentare, cu unități începând de la 4.000 mp și până la 40.000 mp.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

18 November 2015