O casă de vacanţă reprezintă visul multora dintre noi, fie că vorbim de locaţii montane sau la malul mării. Dacă în trecut acest tip de proprietate era unul care se adresă, în general, doar unui anumit segment de cumpărători, respective cei cu o situaţie materială peste medie, acum criza a adus scăderi semnificative de preţuri în această zonă.

Concret, cu un buget care porneşte de la 20.000-30.000 de euro, cu puţin noroc, dar şi cu timp alocat studierii atente a ofertelor din piaţă, puteţi identifica proprietatea dorită în zona dorităSite-urile de specialitate din fiecare ţară au, în marea lor majoritate, inclusiv secţiuni dedicate informării asupra paşilor de urmat atunci când cumpărătorul este cetăţean al altei ţări, precum şi referiri asupra tuturor taxelor şi comisioanelor pe care acesta urmează să le achite, anterior şi ulterior achiziţiei proprietăţii dorite.

Mai mult, dezvoltatorii de ansambluri rezidenţiale destinate fie locuiri permanente sau sezoniere pun la dispoziţia cumpratorilor străini diverse modalităţi de plată, cum ar fi cea în raţe sau în sistemul rent&buy. De asemenea, în ţări precum Grecia, Spania, Italia sau Turcia, cele mai mule dintre proprietăţile noi sunt fie complet sau parţial mobiliate, fie au locul de parcare inclus în preţ sau finisaje la alegere fără costuri suplimentare.

 




Sursa

17 August 2010