Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Bucureşti-Ilfov, zona cu cea mai însemnată creştere a numărului de autorizaţii de construire

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 1678

Luna aprilie aduce o uşoară creştere în sectorul construcţiilor rezidenţiale, potrivit celui mai recent raport emis de Institutul Naţional de Statistică. Numărul autorizaţiilor de construire în segmentul rezidenţial este mai mare cu cinci procente faţă de luna precedentă, iar specialiştii din domeniul estimează că această tendinţă va continua în următoarele luni. 

ins aprilieÎn luna aprilie, au fost eliberate 3.372 autorizaţii de construire Stabilitate în sectorul rezidenţial, în 2014: preţurile au ajuns la nivelul din 2006 În ultimii doi ani, a crescut timid numărul proiectelor rezidenţiale noi, iar dezvoltatorii vechi au prins curaj să reia lucrările de ... în segmentul rezidenţial, aproape 60% dintre acestea fiind în zona rurală, potrivit celui mai recent raport al Institutului Naţional de Statistică (INS). Faţă de luna precedentă, numărul de documente este în creştere cu peste 5%, cea mai însemnată creştere fiind înregistrată în zona Bucureşti-Ilfov (+16%).

Distribuţia în profil regional evidenţiază o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale în următoarele regiuni de dezvoltare:

  • Bucureşti-Ilfov: 605 autorizaţii (în creştere cu 102 faţă de luna anterioară)
  • Sud-Muntenia: 552 autorizaţii (+91)
  • Nord-Est: 614 autorizaţii (+49)
  • Nord-Vest: 439 autorizaţii (+24)
  • Centru: 297 autorizaţii (+14)

Scăderi au fost înregistrate în următoarele regiuni de dezvoltare: Vest (298 autorizaţii, în scădere cu 54 faţă de luna precedentă), Sud-Vest Oltenia (207 autorizaţii, în scădere cu 33) şi Sud-Est (360 autorizaţii, în scădere cu 28).

„În luna aprilie 2014 faţă de aceeaşi lună a anului precedent, se remarcă o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (-6,2%), scădere reflectată în majoritatea regiunilor de dezvoltare”, precizează specialiştii Institutului Naţional de Statistică.

Următoarele trei luni, privite cu optimism de către jucătorii din sectorul construcţiilor

În primele patru luni ale acestui an, au fost eliberate 10.339 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 1,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Regiunile în care s-au înregistrat scăderi sunt : Sud-Muntenia (-197 autorizaţii), Nord-Est (-194), Sud-Vest Oltenia (-121), Centru (-113) şi Sud-Est (-9). Pe de altă parte, s-au înregistrat creşteri în regiunile Bucureşti-Ilfov (+388 autorizaţii), Vest (+69) şi Nord-Vest (+49).

Cu toate acestea, perioada imediat următoare este privită cu optimism de către cei care activează în sectorul construcţiilor, subliniază specialiştii INS.

„Potrivit estimărilor din luna mai 2014, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni, creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +28%) şi a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +23%).  Managerii estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +11%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează creştere moderată a acestora (sold conjunctural +12%)”, se arată în raportul publicat de INS. 

NU RATA:  Revenire în sectorul rezidenţial: locuinţele low-cost, atracţia prezentului Piaţa imobiliară s-a maturizat, iar cererea s-a reaşezat. Cumpărătorii sunt interesaţi numai de ceea ce au nevoie, spre deosebire de anii de boom ... Revenire în sectorul rezidenţial: locuinţele low-cost, atracţia prezentului

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

macheta_pentagon.jpg
OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai comentate stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video