Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

INS: creștere de aproape 65% a numărului de locuințe finisate în București-Ilfov

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2448

Piața imobiliară, pe drumul cel bun: în zona București-Ilfov, s-a înregistrat o adevărată explozie a numărului de locuințe finisate anul acesta. Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), stocul de locuințe finalizate în primele nouă luni ale lui 2014 în Capitală și împrejurimi a crescut cu aproape 65% față de aceeași perioadă a anului trecut.

INS: creștere de aproape 65% a numărului de locuințe finisate în București-IlfovÎn primele nouă luni ale acestui an, au fost finisate 28.555 unități rezidențiale noi în întreaga țară, în creștere cu 7,4% față de aceeași perioadă a anului 2013. Un sfert dintre acestea se află în București-Ilfov, zonă ce înregistrează o creștere spectaculoasă, de aproape 65%, față de anul trecut: aici au fost date în folosință 5.657 locuințe, față de 3.453 unități finisate în primele nouă luni ale lui 2013.

O creștere simțitoare, de peste 36%, a fost înregistrată și în partea de Nord-Vest a țării, unde s-au finalizat 4.984 locuințe, potrivit celui mai recent raport transmis de INS. Acestea sunt singurele două regiuni de dezvoltare în care s-au remarcat creșteri, în rest cifrele fiind în scădere.

Locuinţe terminate pe regiuni de dezvoltare în primele nouă luni ale lui 2014 față de aceeași perioadă a lui 2013 (sursa: INS)

  • În mediul urban, au fost date în folosință 14.678 locuințe, cu 3.139 mai multe decât în primele nouă luni ale anului trecut
  • În mediul rural, numărul acestora a scăzut cu peste 8%, ajungând la 13.877 unități rezidențiale
  • Zonele în care s-au înregistrat cele mai mari scăderi sunt Nord-Est (-519 locuințe) și în Sud-Muntenia (-428 unități)

„Repartiția pe fonduri de finanțare a locuințelor terminate relevă faptul că, față de perioada corespunzătoare a anului precedent, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2014, numărul locuințelor realizate din fonduri private a crescut cu 2.634 locuințe, iar numărul locuințelor realizate din fonduri publice a scăzut cu 733 locuințe”, se arată în raportul INS.  

Vara aceasta, s-au dat în folosință 40% dintre locuințele finalizate în 2014

Locuinţe terminate pe regiuni de dezvoltare în perioada iulie-septembrie 2014 față de aceeași perioadă a lui 2013 (sursa: INS)În perioada iulie-septembrie, au fost finisate aproape 11.000 locuințe, respectiv circa 40% din stocul total la nivel național. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, creșterea este de aproape 13%. Aproape 1.000 dintre acestea au fost realizate din fonduri private și doar 240 au beneficiat de fonduri publice, mai bine de jumătate aflându-se în mediul urban (51,7%).

Distribuția în profil regional subliniază o tendință de creștere a numărului locuințelor terminate cu 1.239 unități, creștere reflectată în regiunile de dezvoltare: București–Ilfov (+1006 locuințe), Sud-Est (+315), Centru (+261) și Nord–Vest (+70). Scăderi s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare: Nord–Est (-190 locuințe), Sud–Vest Oltenia (-109), Vest (-106) și Sud–Muntenia (-8).

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE:

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video