Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Instanța a decis: RADET intră în faliment

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 1193

Curtea de Apel București a hotărât ca Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice București (RADET) să intre în faliment.

sursa foto: https:/www.bugetul.ro/alerta-radet-a-intrat-in-faliment-consecintele-acestei-decizii-asupra-bucurestenilor/Astfel, judecătorii Curții de apel București au respins ca nefondate apelurile făcute în proces și au menținut decizia din aprilie 2019 a Tribunalului București, prin care a fost declarat falimentul RADET.

În ciuda deciziei definitive de astăzi a Curții de Apel București, autoritățile susțin că bucureștenii nu vor fi afectați și vor avea în continuare apă caldă și căldură.

“Indiferent de sentința de astăzi, bucureștenii vor avea în continuare apă caldă și căldură. Am luat măsuri din timp pentru a putea garanta continuitatea agentului termic în Capitală.

Fac precizarea că o eventuală lichidare a RADET nu înseamnă dispariția sistemului de termoficare, pentru că activitatea Regiei va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetica. Reamintesc bucureștenilor că am preluat RADET, în 2016, în insolvență de facto, și că am solicitat în repetate rânduri acordul consilierilor generali pentru o soluție de reorganizare a activității acestei regii, însă abia în luna februarie, în acest an, a fost acceptată soluția înființării Companiei Municipale Termoenergetica.

Subliniez că, în ultimii 3 ani de zile, RADET a inițiat cea mai amplă campanie de reparații și înlocuiri de subansamble tehnice din ultimii ani, fiind inlocuiți aproximativ 180 kilometri conductă pe circuitele primar și secundar, din care 30 de kilometri pe rețeaua primară, iar restul pe rețeaua secundară. Pentru anul 2019, se preconizează că vor fi inlocuiți până la finalul sezonului rece 64 kilometri de rețea, din care peste 20 de kilometri de rețea primară”, precizează un comunicat al Primăriei Municipiului București (PMB).

Tribunalul București a decis falimentul RADET pe 17 aprilie 2019, la mai bine de doi ani de la intrarea în insolvență. ELCEN, compania care produce căldura si apa caldă pentru București, este principalul creditor al RADET și se află, la rândul său, în insolvență, tot din anul 2016.

RADET furnizează apă caldă și căldură pentru circa 600.000 de apartamente și aproape 6.000 de instituții și agenți economici.

Taguri: faliment, radet
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video