Vânzarea hotelului de cinci stele Mamaia, care operează 24 de camere în staţiunea cu acelaşi nume, nu a atras niciun cumpără­tor, potrivit datelor transmise ZF de către Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale, care a organizat ieri o licitaţie pentru vânzarea acestui activ.

15140-mamaia1.jpgPreţul cu care a fost scos la vânzare complexul din Mamaia este de 3,7 milioane de euro.

"Licitaţia organizată pentru vânzarea complexului Mamaia nu are niciun câştigător întrucât nu a fost depusă nicio ofertă", au trans­mis oficialii Ministerului Turis­mului pentru ZF.

Ministerul a mai scos la vânzare şi vila turistică Mamaia şi un teren de 2.415 metri pătraţi pentru un preţ minim de 1,1 milioane de euro.

Cele două active, pentru care nu s-a găsit niciun cumpărator, sunt înregistrate pe compania Mamaia SA, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de circa 828.000 euro.

Ministerul Turismului a mai scos la vânzare şi active ale so­cie­tăţilor Litoral SA (sediul admi­nistrativ al Hotelului Bucureşti B şi o magazie) şi ale societăţii Neptun-Olimp (terenuri intravilane în staţiunea Neptun), pe care ar fi putut încasa minim 2,6 milioane euro.

"Singurele oferte depuse au fost pentru sediul administrativ al Hotelului Bucureşti B, însă ambele oferte au fost respinse ca fiind neconforme", au precizat oficialii ministerului.

În ultima vreme ministerul a început să vândă din activele din turism în care mai deţine parti­cipaţii, printre tranzacţiile concre­tizate aflându-se şi vânzarea unui pachet minoritar din acţiunile Ana Hotels, companie controlată de George Copos.

Omul de afaceri a cumpărat pachetul de 3,4% scos la vânzare de MDRT pentru 1,4 mil. euro.


Sursa

18 November 2010