Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Investițiile imobiliare din România au totalizat aproape un miliard de euro în 2018

Publicat: | Sursa: Ilinca Radu | Numar afişări: 753

Anul trecut, în România investițiile în imobiliare au totalizat 940 de milioane de euro. Suma este cu doar 1% mai mare față de cea din 2017, însă a crescut cu circa 30% comparativ cu cea înregistrată în anul 2016. Potrivit unui raport al companiei de consultanță imobiliară CBRE, investitorii români au fost implicați în 25% dintre tranzacții.

sursa foto: https:/investestelabursa.ro/cum-investesti-in-imobiliare-cu-1-leu/În 2018, cele mai multe tranzacții au vizat spațiile de birouri (55%), acesta fiind dealtfel trendul din ultimii patru ani.

”Clasamentul este completat, la distanță considerabilă, de spațiile comerciale care au cumulat 33% din tranzacții, de segmentul spațiilor industriale, cu 7% și de hoteluri și alte tranzacții, care au însumat restul de 5%”, precizează comunicatul CBRE.

Piața imobiliară din Capitală a înregistrat cea mai intensă activitate și în 2018, reprezentând 77% din totalul investițiilor efectuate la nivel national, în mediul urban. Potrivit raportului CBRE, cei mai activi investitori au fost cei autohtoni, care au fost implicați în aproximativ 25% din totalul tranzacțiilor, urmați de fondurile sud-africane (18%) și de investitorii portughezi (13%).

Cele mai mari tranzacții înregistrate în 2018 au avut loc în a doua jumătate a anului și au vizat segmentele spațiilor de birouri și spațiilor comerciale.

”Cea mai mare tranzacție a fost vânzarea proiectului de birouri The Bridge (I și II), care a trecut din posesia dezvoltatorului Forte Partners către Dedeman, în urma unui acord în valoare de 150 milioane euro. A doua tranzacție, ca valoare, a vizat schimbarea structurii acționariatului ParkLake Shopping Center și s-a ridicat la 120 milioane euro. Astfel, Sonae Sierra a devenit unic acționar al centrului comercial, prin achiziția participației de 50% deținute de Caelum Development”, se arată în comunicat.

Capitala conduce detașat și în ceea ce privește numărul terenurilor vândute anul trecut. Astfel, dezvoltatori precum Globalworth, Portland Trust sau Forte Partners, interesați de segmentul de birouri, au continuat să cumpere parcele de teren cu o suprafață totală de 32.000 de mp, pentru care au plătit circa 23,7 de milioane de euro.

În general, prețurile terenurilor s-au menținut la nivelul anilor anteriori, cu excepția zonelor foarte căutate din orașele mari precum București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, unde a fost înregistrată o creștere de circa zece procente.

„Bucureștiul are încă potențial de dezvoltare și poate aduce pe piața terenurilor parcele potrivite pentru proiecte de anvergură. Singurul inconvenient constă în durata mai mare a efectuării tranzacției, cauzată de problemele privind situația juridică a imobilului (dreptul de proprietate) și de legislație. Autorizațiile de dezvoltare, de la PUZ la autorizația de construire, sunt factori cheie care influențează durata tranzacției și prețul final”, precizează raportul CBRE.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
Pe aceeaşi temă
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video