Actiunile societatilor de investitii financiare (SIF-uri), precum si ale Fondului Proprietatea in cazul fericit in care vor fi listate, vor constitui motoarele Bursei de Valori Bucuresti in 2010, estimeaza specialistii din piata bursiera. Indicele BET FI ar putea creste cu peste 30%, iar BET, indicele celor mai lichide actiuni, cu 25%.

sursa:dailybusiness.roCine a investit la inceputul anului in SIF-uri va contabiliza la sfarsitul lui 2009 un castig de 80%. Asta daca le vinde. Sfatul brokerilor este insa sa le tina si chiar sa mai cumpere.

Nu de alta, dar in 2010 vom avea un verdict in privinta posibilei cresteri a pragului de detinere de la 1% la 5% sau chiar eliminarii acestuia.

Daca pragul va fi modificat, se va da unda verde unui adevarat razboi privind controlul societatilor de investitii financiare, spun specialistii.

Miza este una importanta. SIF-urile, create de stat, detin participatii la sute de societati din economie, cele mai importante fiind cele din domeniul energetic. Daca pragul va fi mentinut, castigul va putea fi marcat fara probleme.

 

Intotdeauna se vor gasi investitori dispusi sa preia titlurile SIF-urilor.

Sursa

22 December 2009